Jump to content
Studentsplit

Izvanredni student i pravo na uzdrzavanje

Preporučene objave

Pozdrav,

nakon tri godine studiranja postala sam izvanredan student. Roditelji su mi rastavljeni, tata mi normalno uplacuje svoj dio novaca dok mi mama( za koju svi u obitelji sumnjamo da ima odredene psihicke poremecaje) nekad uplati, nekad ne. Jedan mjesec jedan iznos, drugi skroz drugi iznos i to ponekad se sjeti tek krajem mjeseca. Buduci da smo godina u losim odnosima zbog njenog paihickog stanja, zanima me jel ja kao izvanredni student imam pravo da mi ona uplacuje novce? Moram napomenuti da ima iznadprosjecnu placu i tri stana koja iznajmljuje studentima. Mogu li sudski dobiti svoj dio novca i ima li smisla pokusavat?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako glasi dosadašnja sudska presuda vezana za uzdržavanje tj. tko i koliko je bio dužan plaćati na ime alimentacije, te ostali uvjeti iz te presude (pretpostavljam da su se promijenili, kao npr. mjesto stanovanja....)? Koliko imate godina? Radite li? I na kojoj ste godini studija?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tata je bio duzan placati, nisam sigurna koliko, mislim oko 1500 kn. Zivila sam s mamom, vec pet godina zivim u Splitu preko godine a ljeti sam kod babe koja je postala dementna i pije, jako je teska.. sve u svemu nemam gdje ziviti ako mi mama ne uplati mjesecno 1500 kn. Tata ima svoju obitelj i vise je u funkciji uzdrzavatelja nego tate. Imam 23 godine, ne radim i na trecoj godina sam fakulteta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad




×