Jump to content
LadyHyde

A1

Preporučene objave

Poštovani,

Prije tri dana stiglo mi je rješenje o ovrsi...

15.09.2019.g. odvjetničko društvo Zec i partneri pokrenulo je ovršni postupak putem javne bilježnice M.P iz Splita za dva neplaćena racuna fiksnih usluga:

- 205,00 kn od 17.11.2017.g.

- 192,08 kn od 16.12.2017.g.

Interesira me kome trebam uplatiti gore navedeni iznos od 397,00 kn+ 350,00 kn troškova postupka u roku 8dana da izbjegnem predvidive troškove od 537,00kn? Da li cjelokupni iznos uplaćujem na racun odvjetničkog društva Zec ili dug Vipu, a trošak Zecu? 

Ne znam da li za rč.fiksnih usluga zastara nastupa nakon godinu dana ...ako je, imam li mogućnost žalbe da izbjegnem troškove i platim samo glavnicu vipu?

Hvala i lijep pozdrav

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete li pogledati i javiti kojega je datuma javni bilježnik zaprimio ovaj njihov prijedlog za ovrhu? To bi Vam trebalo biti otisnuto štambiljem javnog bilježnika negdje pri vrhu stranice na prvom listu tog prijedloga s naznakom zaprimljeno neposredno u javnobilježničkom uredu tog i tog dana.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Upute o placanju bi trebale biti u sadrzaju prijedloga ili jednostavno kontaktirajte odvjetnicko drustvo i pitajte ih za broj racuna na koji mozete izvrsiti uplatu. Ako ste propustili rok za zalbu, onda se nemate pravo pozivati na zastaru ali da, po clanku 232. Zakona o obveznim odnosima trazbina za usluge telefona zastarjeva za godinu dana.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obično u zaglavlju je negdje ispod naziva odvjetničkog društva je račun tog odvjetničkog društva... iako potpuno ste u pravu trebali su u svojoj špranci to istaknut negdje ili u samom prijedlogu za ovrhu... po meni nije se baš razmišljalo.... ja bi nazvao svakako to odvjetničko društvo...

Uređeno od opaki

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 50 minuta, LadyHyde je napisao:

18.09.2019

Kako je proteklo više od godine dana od dan dospijeća račun, pa do podnošenja ovršnog prijedloga, tako je ovo potraživanje u zastari. Prema tome, nema potrebe da ikoga kontaktirate radi plaćanja ovog dugovanja, već uložite prigovor na zaprimljeno rješenje o ovrsi i pozovite se na zastaru potraživanja.

Prije 11 minuta, MsBourne je napisao:

Ako ste propustili rok za zalbu, onda se nemate pravo pozivati na zastaru ali da, po clanku 232. Zakona o obveznim odnosima trazbina za usluge telefona zastarjeva za godinu dana.

Ovo ne bi bilo točno. Unatoč proteku roka za prigovor (8 dana od zaprimanja rješenja o ovrsi) stranka može radi zastare uložiti prigovor. Ovo je iznimka od pravila, po čl. 57. st. 3. Ovršnog zakona.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , LadyHyde je napisao:

Prije tri dana stiglo mi je rješenje o ovrsi...

Kao što kaže Borbena a prema ovome što ste naveli, za vas bi bio idealan ovaj prigovor naveden niže u koji prema datumima upišete oba računa. Možete još pod IV da predlažete sudu da vam ovrhovoditelj naknadi trošak sudske pristojbe na prigovor u iznosu od 100 kn. To je iznos koji ćete morati platiti na dostavu prigovora.

Dakle, trebali bi ga predati u roku još tih cca 5 dana, osobno JB (tri primjerka) koji je donio rješenje o ovrsi te na jedan primjerak koji će ostati vama zatražiti da vam se stavi pečat s datumom prijema, a ako ćete ga slati poštom, onda preporučeno s povratnicom.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×