Jump to content

Kazneno djelo "iznuda"


polajne11

Preporučene objave

Na temelju članka 205 stavka 3 Zakona o kaznenom postupku izdaje se Potvrda zbog kaznenog djela Iznuda iz čl. 243 u vezi čl.34 KZ. Okrivljenik je vebalno i fizički napao oštečenog hvatajući ga rukama  za jaknu i navlačeći ga po parkiralištu i prijeteći da će ga tući,tražeći da odmah oštečenik vrati dug njegovoj sestri.Njegova sestra obavljala je kučanske poslove kod oštečenika i prema ugovoru o radu, plača za njezin rad ,treba se platiti najkasnije do 1. u mjesecu.Kako je ona prekinula rad sa 09 .12 .,tražila je da joj se plati za njezin rad do kraja mjeseca-31.12.,a kasnije je mailom tražila da se plati za rad do 15 12. Oštečna osoba je došla na dogovoreno mjesto da jo se plati,ali se tu pojavio njezin brat,i tražio da joj se odmah plati.Pita ga se tko si,nemoj vrijeđati.makni s e,da ona potpiše priznanicu,kada ti odeš ,njoj će se platiti. Kako je brat nastavio sa prijetnjama i naguravanjem,tražilo se sestru da prema ugovoru, mora dati raču. Brat pita sestru,da li imaš račun,a kako ona nije imala račun,on se obratio oštečenoj osobe : Da ako ne platiš sutra do 16,00 sati.ubiti ću te. Nakon toga je oštečena osoba prijavila prijetnje i naguravanje u policijskoj stanici.Tako da je okrivljenik priveden i i drugi dan je dao izjavu u Državnom odvjetništvu.                                        Oštečenika zanima koje su pravne mogučnosti da okrivljenik ,bude primjereno kažnjen .Da za  izazvani strah,vrijeđanje,vučenje za jaknu i za fizički napad i i za prijetne,da li želiš da te isučem i izazvanu bojazan za život i osobnu sigurnost .kao i prijetnja sa ubistvom,advokat tuži dotičnu osobu sa novčanom naknadom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja bih čak rekao da je upitna i 5-eroznamenkasta cifra.

Glede upita što žrtva može da napravi za primjereno kažnjavanje, ne mnogo doli iskaza i možda da istaknete sud svoj strah spram počinitelja te zatražite da sud razmotri izricanje sigurnosne mjere zabrane približavanja i uznemiravanja. Ostalo je na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija