Jump to content

Komunalni doprinos


Marty666666

Preporučene objave

Lp, izdana mi je pravomoćna građevinska dozvola prema kojoj se komunalni doprinos obračunava po tada važećoj tarifi, odn prema cijeni koja je bila u trenutku predavanja sve dokumentacije. U međuvremenu je lokalna samouprava promijenila zonu u kojoj gradim u viši rang i prema tome bih trebala platiti komunalni doprinos po novoj, višoj cijeni. Žalila sam se na županijski odjel za graditeljstvo i odbili su žalbu. Da li imam temelja za tužbu? Da li bi u ovom slučaju bio ispravan obračun komunalnog doprinosa prema izdanoj građevinskoj dozvoli s obzirom da je grad bio obaviješten pri njezinom donošenju i nisu imali prigovor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predan je 28.09.2018.god, pravomoćna je postala 15.01.2019.god., a lokalna samouprava je promijenila zonu krajem 12.mj.2019.god.

 

Ništa nije mijenjano projektom. U glavnom projektu je točno navedeno o kojoj se zoni radi, cijena kubnog metra i obujam kuće po kojem se obračunava komunalni doprinos, a sve su parametri prije mijenjanja zone gradnje. 

 

Ispričavam se, zone su mijenjane krajem 12.mj.2018.god ne 2019. Unaprijed hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Marty666666 je napisao:

a lokalna samouprava je promijenila zonu krajem 12.mj.2018.god.

Što bi značilo da je na snazi od početka 2019, a kako je građevinska

prije 13 sati , Marty666666 je napisao:

pravomoćna je postala 15.01.2019.god.,

nažalost ne vidim nekakovog uspjeha u parnici jer bi navedeno iznad bilo u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu i odredbama čl.86 st.2.

(2) Rješenje o komunalnom doprinosu u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti donosi se u skladu s odlukom o komunalnom doprinosu koja je na snazi na dan pravomoćnosti građevinske dozvole, pravomoćnosti rješenja o izvedenom stanju odnosno koja je na snazi na dan donošenja rješenja o komunalnom doprinosu ako se radi o građevini koja se prema posebnim propisima kojima se uređuje gradnja može graditi bez građevinske dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija