Jump to content
Marty666666

Komunalni doprinos

Preporučene objave

Lp, izdana mi je pravomoćna građevinska dozvola prema kojoj se komunalni doprinos obračunava po tada važećoj tarifi, odn prema cijeni koja je bila u trenutku predavanja sve dokumentacije. U međuvremenu je lokalna samouprava promijenila zonu u kojoj gradim u viši rang i prema tome bih trebala platiti komunalni doprinos po novoj, višoj cijeni. Žalila sam se na županijski odjel za graditeljstvo i odbili su žalbu. Da li imam temelja za tužbu? Da li bi u ovom slučaju bio ispravan obračun komunalnog doprinosa prema izdanoj građevinskoj dozvoli s obzirom da je grad bio obaviješten pri njezinom donošenju i nisu imali prigovor? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predan je 28.09.2018.god, pravomoćna je postala 15.01.2019.god., a lokalna samouprava je promijenila zonu krajem 12.mj.2019.god.

 

Ništa nije mijenjano projektom. U glavnom projektu je točno navedeno o kojoj se zoni radi, cijena kubnog metra i obujam kuće po kojem se obračunava komunalni doprinos, a sve su parametri prije mijenjanja zone gradnje. 

 

Ispričavam se, zone su mijenjane krajem 12.mj.2018.god ne 2019. Unaprijed hvala na odgovoru. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 13 sati , Marty666666 je napisao:

a lokalna samouprava je promijenila zonu krajem 12.mj.2018.god.

Što bi značilo da je na snazi od početka 2019, a kako je građevinska

prije 13 sati , Marty666666 je napisao:

pravomoćna je postala 15.01.2019.god.,

nažalost ne vidim nekakovog uspjeha u parnici jer bi navedeno iznad bilo u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu i odredbama čl.86 st.2.

(2) Rješenje o komunalnom doprinosu u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti donosi se u skladu s odlukom o komunalnom doprinosu koja je na snazi na dan pravomoćnosti građevinske dozvole, pravomoćnosti rješenja o izvedenom stanju odnosno koja je na snazi na dan donošenja rješenja o komunalnom doprinosu ako se radi o građevini koja se prema posebnim propisima kojima se uređuje gradnja može graditi bez građevinske dozvole.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×