Jump to content

Zaštiti djecu od dugova vanbračnog druga


Gabi123

Preporučene objave

Pozdrav,

Sa bivšim nisam bila vjenacana ni u izvanbračnoj zajednici. Imam dvoje djece(sin 2ipo godine ,kcer 1 godinu). Otac ih je priznao,napravio je dug od 100000kn u banci,bivsi poslodavac ga tuzi za 135000 da je ukrao ima ovrhu na racunu. Kad radi radi bez prijave,nema nista na sebi tako da se nemaju od cega naplatit.

Nisam u czss rijesavala skrbništvo niti bi dok djeca jos malo nenarastu,jer to bi s njim bila velika borba,sad niti zove niti pita za njih.

Mene zanima postoji li ikakav način da zastitim djecu od nasljedivanja dugova? Tako da u slučaju da se njemu sta desi oni ne nasljede te njegove dugove.

Unaprijed zahvaljujem!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na dio pitanja u pogledu dugovanja Vam je već odgovoreno, nego vezano za ovaj dio

prije 21 sati , Gabi123 je napisao:

Nisam u czss rijesavala skrbništvo niti bi dok djeca jos malo nenarastu,jer to bi s njim bila velika borba,sad niti zove niti pita za njih

Zašto ne uredite ovu situaciju? Nema tu oduzimanja skrbništva, jer je u pravilo skrbništvo zajedničko, ali možete im urediti da ostvare pravo na oba roditelja kroz susrete i viđanja s ocem, kao i pravo na uzdržavanje (alimentaciju). Oba prava su prava koja pripadaju djeci i koja su isključivo za njihovo dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija