Jump to content
mila1501

Posao izvanredne uprave - predstavnik suvlasnika

Preporučene objave

Bok! 

Predstavnik suvlasnika zgrade u kojoj živim je bez suglasnosti svih suvlasnika poduzeo posao izvanredne uprave(sklapanje ugovora o zakupu s teleoperaterom na razdoblje dulje od godinu dana). Mi ostali bismo htjeli raskid tog ugovora i za to bismo angazirali odvjetnicki ured. S obzirom da je prestavnik suvlasnika taj koji bi inace u ime svih izdao punomoc odvjetnickom uredu, a s obzirom na situaciju ne mozemo ocekivati da ce on na to pristati, sto nam je ciniti? Kako mozemo izdati punomoc?

Hvala puno unaprijed!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obratite se pismenim putem predstavniku stanara i upravitelju zgrade. To pismeno potpišite svi osobno i tražite da u nekom roku (kojeg već navedete) taj teleoperater ukloni svoju opremu, jer se sklopljeni ugovor o zakupu ima smatrati nevažećim s obzirom da se radi o poslu koji izlazi izvan okvira redovitog upravljanja, te je za njega potreban pristanak svih suvlasnika, a što u konkretnom pravnom poslu nije bio slučaj. Upozorite ih da ako ne postupe po traženju da ćete svoja prava potraživati sudskim putem, a što će u konačnici najviše opteretiti nekretninu i sredstva pričuve. Ovo svakako šaljite preporučeno i s povratnicom. Naime, cilj bi bio da ostvarite svoje želje bez sudskog postupka. Također, ne bi bilo loše razmisliti i o skupljanju potrebnih potpisa za imenovanje novog predstavnika stanara, tako da ovu nezakonitost iskoristite u svoju svrhu i olakšate si buduće upravljanje nekretninom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 12 sati , mila1501 je napisao:

Predstavnik suvlasnika zgrade u kojoj živim je bez suglasnosti svih suvlasnika poduzeo posao izvanredne uprave(sklapanje ugovora o zakupu s teleoperaterom na razdoblje dulje od godinu dana). Mi ostali bismo htjeli raskid tog ugovora i za to bismo angazirali odvjetnicki ured.

Predmnjevam da se radi o antenskom sustavu iz vašeg prethodnog pitanja, da bi ste ga se željeli rješiti a što je sasvim legitimno, no kako ste naveli odredbu iz Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima htio bih da obratite pozornost na tu odredbu onako kako glasi u zakonu poradi boldanoga,

 (1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika.

Prema navedenome bi se moglo protumačiti da u vašem slučaju nije dana cijela stvar u zakup nego samo dio cijele stvari, tj. krovište.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×