Jump to content
Jnts88

Očinstvo

Preporučene objave

Rođena sam u braku koji je završio par godina nakon mog rođenja i u nekom periodu do šeste godine mlog života suprug majke traži i dobija odricanje od očinstva (njegovo ime više nije na rodnom listu) ali ime istog gospodina piše u kompjuteru kad tražim domovnicu i njegovo prezime sam nosila do udaje. I dan danas kad na HZZO-u dobijem papire odjava-prijava, navedeno je njegovo ime. Po kojem zakonu sam nosila to prezime i tko je propustio obaviti posao kad još iskače njegovo ime na nekim dokumentima i jeli to ikako rješivo?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost ama baš ništa, samo se ime ne pojavljuje u Rodnom listu, kako nisam uspjela dobiti nikakve informacije kako je točno došlo do tog odricanja, a s druge strane se njegovo ime pojavljuje kao što rekoh kad trebam domovnicu ili papire HZZO (jeli to možda slijedom toga što su u vrijeme mog rođenja bili u braku?) Zbunjuje me što dotični gospodin nije osporavao da ja nosim prezime (ne znam po kojoj osnovi, jeli i dalje na osnovu toga što sam rođena u braku)...koja bi ustanova bila nadležna za takve podatke, vezano za odricanje i slično?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Morao je postojati sudski postupak, a pokrenut tužbom radi osporavanja očinstva. Jeste li u mogućnosti otići na nadležni Općinski sud i po svojim osobni podacima tražiti na uvid spis koji je vođen radi osporavanja očinstva. Imate pravo na ovo, a negdje u arhivi suda bi trebala biti pohranjena barem presuda, a onda iz njenog sadržaja sa potpunim informacijama možete vidjeti kojim smjerom dalje rješavati potrebnu dokumentaciju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×