Jump to content

Socijalna pomoc koja ne prestaje dolaziti


Roys

Preporučene objave

Postovani,

Do ovoga ljeta primao sam mjesecnu zajamcenu naknadu, odnosno socijalnu pomoc od 800 kuna mjesecno. U Kolovozu sam otisao u inozemstvo i iznajmio stan u kojem sam zivio, te sam prijavio podstanare. Nisam otkazao socijalnu pomoc, zato sto sam mislio da ce to ici automatizmom kad me izbrisu iz evidencije nezaposlenih ili kada u poreznoj vide da sam prijavio podstanare. S burze su me odjavili zbog nejavljanja u Rujnu, a porezno rijesenje mi je normalno stiglo i redovito placam porez. Medjutim, ja jos uvijek svaki mjesec primam socijalnu pomoc. 

Trenutno se nalazim u inozemstvu i nemam mogucnost nazvati ili posjetiti lokalni ured. Vracam se tek na ljeto. 

Zanima me sto da napravim? Mogu li biti kaznjen ako otkriju da sam nezakonito primao pomoc i koja je kazna? Mogu li jednostavno odjaviti pomoc kad dodjem na ljeto bez sankcija? Hoce li me obavezno traziti da vratim sve pomoci koje sam primio?

Ne mogu vjerovati da su institucije nase drzave toliko nepovezane i nekoordinirane...

Unaprijed hvala svima na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što ste izvan granica RH ne sprječava Vas da se pisanim putem obratite nadležnom uredu. Po primitku informacije, oni će Vam odmah obustaviti isplatu nepripadajuće naknade. U protivnom, kada saznaju da neosnovano primate naknadu, dobit ćete pisanu obavijest da u roku od 8 dana vratite sva neosnovano zaprimljena sredstva plus kamate od dana isplate istih. Pa ukoliko ovako ne postupite, oni će u najkraćem mogućem roku pokrenuti ovršni postupak u odnosu na Vas, te ćete uz navedeni iznos duga imati i cijeli niz novih dugova na ime javnobilježničkih troškova, sudskih troškova Itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija