Jump to content

Osporavanje očinstva


Lion2000

Preporučene objave

Poštovani, moja priča kako sam postao otac i kako sam ušao u brak  je toliko komplicirana da više nalikuje SF romanu ili filmu , da sve napišem trajalo bi puno...Ukratko ću probati, dama s kojom sam bio u vezi koja je pukla, ponovno se pojavila u mom životu.Viđali smo se povremeno vani te jednom bili intimni. Nedugo mi je rekla da je trudna i da sam ja otac, Nakon toga ona i njezini su sve forsirali da ide brzo tako da se dijete rodilo van braka , a mi smo se kod matičara oženili kroz par dana nakon izlaska iz rodilište te sam upisan u papire kao otac. Nedugo nakon manje od 2mj braka me bez riječi istjerala  iz stana gdje smo s njezinima zajedno živjeli i nakon toga sam došao do spoznaje ,saznao da je bila trudna 1,5 mj više nego je rekla meni i mojoj obitelji , a u to vrijeme nismo bili zajedno takoda  sam siguran da nisam otac djeteta  i želim napraviti DNA test za utvrđivanje/osporavanje očinstva.

Molim Vas savjet, pomoć što poduzeti, koje pravne korake imam na raspolaganju i što prvo moram napraviti...

 

Hvala Vam unaprijed

uređeno: od Lion2000
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate tužiti ženu i dijete radi osporavanja očinstva, u roku od 6 mjeseci od saznanja za tu činjenicu, a najkasnije do sedme godine života djeteta. Tada se u sudskom postupku prvo provodi DNA analiza uzimanjem Vašeg uzorka, majčinog i djetetovog uzorka, koja košta 6.000,00 kn, i onda se na temelju toga nalaza donosi presuda. Ako se utvrdi da jeste otac, bacili ste 6.000,00 kn + sudske i odvjetničke troškove, a ako niste djetetov otac, tada se na temelju presude briše upis Vašeg očinstva u matici rođenih djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija