Jump to content

Porez na kuću za odmor na kojoj upisano sudsko rješenje o služnosti


Pagar

Preporučene objave

Molim vas pravni savjet za moj slučaj. Darovnim ugovoro 2011.g. darivala sam kuću za odmor koju sam stekla nakon smrti roditelja mom tadašnjem suprugu. Godine 2013 suprug i ja smo se razveli. Nekretnine su ostale mjemu i ja sam ostala bez svega. Godine 2017 moj bivši suprug i ja sklapamo ugovor o služnosti i provodimo ga u gruntovnici tako da sad na gruntovnom izvodu postoji uknjižba tog ugovora. Prije 2 godine prijavljujem svoje prebivalište na toj adresi pošto nemam druge nekretnine na kojoj bi se prijavila osim ove sa klauzolom služnosti. Prijavila sam svoje prebivalište u toj kući, prijabila se u Poreznu upravu, na burzu rada, na policiju osim ne kod lječnika jer još uvijek koristim usluge lječnika u drugom gradu što je moje pravo kod izbora lječnila. Svih ovih godina kad se kuća vodila na moje roditelje i mene i služila kao kuća za odmir porez se obračunavao po korisnoj kvadraturi od 80 m2. Od kad sam se prijavila da živim u toj kući koju oni vode kao kuća za odmor mog bivšeg supruga za obračun koriste kvadraturu sa gruntovnog izvoda 138 m2 koja sadrži i garažu, terase, šupe što znamo da ne ulazi u korisne površine za obračun. Evo to je sadašnja situacija. Moj suprug je vlasnik, ja imam upisan ugovor o služnosti i prijavljeno prebivalište na istoj adresi. Da li on mora i dalje plaćati porez na kuću za odmor. Hvala na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ne bi morao, jer netko tamo trajno živi, a to se može dokazati Vašom osobnom iskaznicom, uvjerenjem o prebivalištu, potrošnjom električne energije i drugim dokazima. Ako tamo primate poštu i zaista tamo trajno živite, tada to ne bi bila kuća za odmor, no sve to piše i u odluci o općinskim porezima, jer je porez na kuće za odmor dohodak jedinica lokalne samouprave, a ne državni porez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija