Jump to content

porez na stan


hogar1983

Preporučene objave

2013 sam kupio stan i bio sam oslobodjen poreza na nekretnine posto mi je bila prva nekretnina, kasnije sam se odjavio iz Hrvatske, otisao sam raditi van i prijavio sam stan kao kucu za odmor posto nisam vise boravio u njemu i Hrvatskoj. Kad sam se vratio prijavio sam se opet u Zagrebu na staroj adresi tj tom stanu, dobio sam porez mislim da je onda bio 5 posto koji sam uredno i platio 2016g. Ove godine sam kupio drugi stan na koji sam platio porez. Jos se nisam prijavio na tu adresu, zanima me sada kad se prijavim na tu adresu novog stana, a odjavim iz prijasnjeg da li trebam platiti porez na prvi stan posto nije proslo 5 godina otkada sam se tamo prijavio. Takodjer posto mi sestra zivi tamo a nije vlasnica stana, ali ne placa najamninu trebam li isto nakon sto se prijavim na novu adresu placati godisnji porez na taj stan, sestra je prijavljena na tu adresu, tj adresu starog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, ako stan nije više kuća za odmor, onda ne trebate plaćati više taj porez. No, ako stječete dohodak od najma, tada ćete morati plaćati porez na dohoda od najamnine. Ako ne, nećete morati. Što se tiče poreza na prvu nekretninu, mislim da to vrijedi samo ako je otuđujete, a ne ako odjavljujete prebivalište s nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija