Jump to content

spajanje na kanalizaciju


krcko_d

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za mišljenje. na otoku Krku, točnije samo naselja Omišalj i Njivice, počelo se sa gradnjom kanalizacije. Iz vodovoda smo dobili informaciju da je svako kućanstvo obvezno spojiti svoju septičku jamu sa priključkom koji će biti na cesti. Kako je apartmansko naselje gdje 90% stanovnika ne živi cijelu godinu, tako su i septičke jame velikom većinom prazne i kod mene osobno ne postoji nikakva potreba za tim (u 40 godina koliko postoji objekt nikada nije bilo potrebe za pražnjenjem). Zanima me da li me mogu ikako zakonski natjerati da se moram spojiti na priključak ili je to do volje svakog vlasnika kuće? Jer radove iskapanja snosi svako kućanstvo, a ne općina i u mom slučaju morao bi srušiti cijeli dio dvorišta da bi došao do ceste. Također, kako je vertikalni uspon do priključka trebalo bi postaviti pumpu koju plaća općina ali ima samo 5 godina garancije i nakon toga svaki trošak popravka ili izmjene snosi opet samo vlasnik objeka. Nadam se da nisam previše zakomplicirao u objašnjenju i hvala svima za savjet!

 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprostite, nisam bas shvatio taj clanak.

po ne znam koji puta se provodi samovolja opcine. kanalizacija se 'mora' postaviti ali samo u 2 od 20 naselja. gdje je logika, onda prekopaj cijeli otok jer i drugi koriste septicke jame? prije deset godina su digli ljude na foru da se mora napraviti snimanje iz zraka za katastar (opet iste dvije opcine, ostali nista). cijena 2000 kn, ne po objektu nego po vlasniku. pljacka bez ikakvog opravdanja.

zar se doista ne moze nista napraviti???

nemam od kuda platiti kopanje do prikljucka i zasto to nije u njihovom trosku. ovako, to je tiranija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , krcko_d je napisao:

oprostite, nisam bas shvatio taj clanak.

Prema Zakonu o vodama pravne i fizičke osobe dužne su ispuštati otpadne vode putem građevina za javnu odvodnju sukladno odluci o odvodnji otpadnih voda. Dakle, Jedinica lokalne samouprave mora donijeti već spomenutu Odluku o priključenju na komunalne vodne građevine, koju bi također valjalo proučiti jer su tamo određeni nači, cijena, rokovi, pa čak kod nekih JLS i mogučnost otplate na rate. Također, neke JLS imaju i odredbe "iznimno".

Pitali ste mogu li vas zakonski natjerati pa je odgovor da mogu, ponavljam, sukladno Zakonu o vodama i Odluci. Čak su istim zakonom propisane i novčane kazne u čl.224 st.2 povezan sa st.1 tč.9. No, kao što napomenuh prije svega bi vam valjalo proučiti odredbe spomenute Odluke.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija