Jump to content
Sign in to follow this  
Syrena

Naknadno pronađena imovina - obustava postupka

Preporučene objave

Poštovani,

nakon donošenja pravomoćnog rješenja ostavinske rasprave 2002.godine, u kojem su razdijeljene nekretnine i pokretnine na tri člana obitelj, 2003. godine dvoje nasljednika pokreću postupak zbog naknadno pronađene imovine (u pitanju su umjetnine i sredstva za rad).

Nakon višestrukih poziva suda, ta dva člana obitelji se ne odazivaju niti ne podnose dokaze o naknadno pronađenoj imovini. Iz tog razloga, 2005. godine sud donosi rješenje o obustavi postupka zbog neaktivnosti stranaka koje su podnijele prijedlog.

Ove godine, 2019., dijete jednog od nasljednika (preminuo 2011.) koji je 2003. podnio prijedlog o naknadno pronađenoj imovini želi podnijeti novi prijedlog o već pomenutoj naknadno pronađenoj imovini. (radi se i dalje o onoj za koju je postupak obustavljen 2005.)

S obzirom da se radi o istoj imovini, zbog čega je doneseno rješenje o obustavi postupka, postoji li vremenski rok za zastaru obnove takvog postupka?


(radi se o poštenom posjedniku jer je član obitelji/nasljednik kod kojeg su se navedene umjetnine nalazile uredno dolazio na zakazana ročišta, nije sporio postojanje istih jer je s ostaviteljem nekoliko desetljeća živio u istom kućanstvu u kojem živi i danas)

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala, Matrix.

Pretpostavljam da je ono što se sada mora učiniti jest dokazati da to nije naknadno pronađena imovina. Koje su opcije ukoliko želimo sami dokazati da to nije naknadno pronađena imovina? Moramo li čekati da netko preda prijedlog ili možemo nešto učiniti prije toga?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Syrena je napisao:

Koje su opcije ukoliko želimo sami dokazati da to nije naknadno pronađena imovina

U posjedu ste konkretnih pokretnina, pa neka dokazuje tko tvrdi suprotno. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala, Matrix. 

 

Samo kao obavijest, u međuvremenu smo se konzultirali s par odvjetnika i svi su nam rekli da bi eventualna parnica trajala minimalno deset godina zbog obima kao i zbog potrebnih vještačenja, ali da bi sigurno bilo presuđeno u našu korist. No, kako znamo, ljudi vole parničiti, posebno ako misle da postoji i najmanja vjerojatnost da se nečim okoriste, pa nam ne preostaje ništa drugo nego čekati. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×