Jump to content

poslodavac i provođenje ovrhe


robertto

Preporučene objave

poštovanje,

zanima me sljedeće .poslodavac sam tj.j.d.o.o.zaposlenom dijelatniku uplaćujem plaću na dva računa tj,zaštićeni i tekući.

kako mu već duže vrijeme uplaćujem na taj način a danas sam zaprimio od CEI-A da moja firma mora podmiriti dug mojeg dijelatnika iako mu se već skida određeni iznos koji se pljeni.zanima me dali uopće ja tj,moja firma mora provoditi ovrhe na ovaj način ,nema smisla ako se već istome uskraćuje zakonski dio zapljene novčanih sredstava koji uplaćijemo na njegov tekući račun e sad bi po ovome trebao ja (moja firma) biti ovršitelj i mimo već postojeće uskrate uskratiti i dio koji potražuje CEI...tobi značilo da se istome uskraćuje više od zakonski određenog iznosa a samim time se i mene stavlja u nezavidan položaj

Vaše mišljenje ,kako postupiti kod nastalpg problema

zahvaljujem unaprijed,,l.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle,pozivajume me da  u skladu sa ovršnim zakonom postupim po osnovi pravomoćnoga rješenja o ovrsi iz 2015 godine gdje je ovrha određena na stalnom novčanom primanju ,pa ovrhovoditelj može zatražiti od poslodavca izravno  da mu isplati iznos kojim će se namiriti.

napominjem da se već određeni iznos pljeni i isplaćuje na tekući račun djelatnika,a ostatak na zaštićeni račun 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju im odgovorite da ovršenik odnosno Vaš zaposlenik već ima ovrhe koje su u tijeku i koje se provode sukladno Ovršnom zakonu, tako da nemate prostora za provedbu njihovih potraživanja, ali da ćete ih kao zaprimljenu osnovu za naplatu uzeti u obzir na način da ćete je zavesti u red čekanja i po ispunjenju uvjeta (kada dođe na red za naplatu) da ćete po njoj postupati dok se dug ne naplati u cijelosti. Također, da ako u međuvremenu naplate svoje potraživanje na nekom drugom predmetu ili sredstvu ovrhe da su Vas pravovremeno dužni o tome obavijestiti, a sve s ciljem da bi izbjegli dvostruku naplatu, odnosno protuovrhu radi načinjene štete ovršeniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija