Jump to content
rujan2011

Pitanje

Preporučene objave

Postovani! U postupku sam sporazunog razvoda nakon 20 godina braka. Imamo punoljetnog sina koji se skoluje. Zanima me kada mogu ocekivati dobivanje alimentacije i u kojem iznosu ako mu je placa oko 5500kn. Takodjer me zanima misljenje vezano za ishodjivanje novaca jer sam prije 3 godine isplatila suprugov kredit  na kojem sam bila suduznik ( morala sam kako bi se odblokirala posto on nije placao taj kredit pa su ga blokirali kao i mene ) . Iznos otplacenog kredita je vise od 10000eura te imam potvrdu od banke. Kako bi mogla ishoditi bilo sto od tih novaca jer ex ignorira potuno sve svoje obaveze jnije vratio ni lipe niti sudjeluje u icem u zivotu svog djeteta vec dugo jer ima novu vezu i zivot i jako je zaljubljen. Unaprijed hvala

..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako bivši suprug neće početi plaćati alimentaciju sam, možete ga pozvati dopisom, ali ga sin mora sam tužiti za alimentaciju ako je punoljetan. Iznosi su određeni tablicom o prosječnim potrebama djeteta, ali ne za punoljetnu djecu, mogla bi iznositi od 1.300-1.500,00 kn. 

Ako su sredstva kredita bila utrošena za potrebe bračne zajednice, tada ste za njega odgovarali isto kao i on. Ako ste ovih 10.000,00 EUR platili nakon prestanka bračne zajednice, po mom mišljenju biste imali pravo na povrat polovice tog iznosa, ako nikako drugačije, a ono tužbom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×