Jump to content

Boravak stranaca u RH


mikimaus123

Preporučene objave

Postovani, moze li se strancu koji je dobio boravak temeljem spajanja obitelji (brak) biti obustavljen zbog obiteljskog nasilja? Suprug je nasilnik koji je dva puta osuden. Prvi put zbog nasilja u alkoholiziranom stanju nad suprugom. 8 dana zatvora. Drugi put zbog nasilja nad suprugom (bacio me na pod i koljenima gazio po ledjima) dobio je uvjetnu i psihosocijalni tretman. Nasilje se odvijalo za vrijeme uvjetne na nacin da je prijetio,ucjenjivao,psihički zlostavljao verbalnim napadima i zastrasivanjem. 

Naime,zahtjev za rastavu sam podnijela. Nismo prijavljeni na istoj adresi. On je za vrijeme boravka odlazio u Srbiju na 6 mjeseci gdje je radio pa se opet ovdje vracao. Boravak je dobio na 5 godina. 

Sada je u Srbiji,ali zeli se vratiti i prijeti da ce zvati policiju ne pustim li ga u stan. Stan nije njegov niti je prijavljen na toj adresi. Prijavljen je na adresi na kojoj uopce ne zivi niti je vlasnik stana. 

Mogu li otici u mup na salter za strance i reci ovo sve,dati na uvid presude i traziti da mu se odjavi boravak? Kakva je procedura? Hvala puno na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija