Jump to content
Sign in to follow this  
mikimaus123

Boravak stranaca u RH

Preporučene objave

Postovani, moze li se strancu koji je dobio boravak temeljem spajanja obitelji (brak) biti obustavljen zbog obiteljskog nasilja? Suprug je nasilnik koji je dva puta osuden. Prvi put zbog nasilja u alkoholiziranom stanju nad suprugom. 8 dana zatvora. Drugi put zbog nasilja nad suprugom (bacio me na pod i koljenima gazio po ledjima) dobio je uvjetnu i psihosocijalni tretman. Nasilje se odvijalo za vrijeme uvjetne na nacin da je prijetio,ucjenjivao,psihički zlostavljao verbalnim napadima i zastrasivanjem. 

Naime,zahtjev za rastavu sam podnijela. Nismo prijavljeni na istoj adresi. On je za vrijeme boravka odlazio u Srbiju na 6 mjeseci gdje je radio pa se opet ovdje vracao. Boravak je dobio na 5 godina. 

Sada je u Srbiji,ali zeli se vratiti i prijeti da ce zvati policiju ne pustim li ga u stan. Stan nije njegov niti je prijavljen na toj adresi. Prijavljen je na adresi na kojoj uopce ne zivi niti je vlasnik stana. 

Mogu li otici u mup na salter za strance i reci ovo sve,dati na uvid presude i traziti da mu se odjavi boravak? Kakva je procedura? Hvala puno na odgovoru. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×