Jump to content

Izvansudska nagodba


snaga

Preporučene objave

Izuzetno cijenim odgovore i interes za ovo pitanje.No, moja je zamolba bila upućena onima koji imaju stvarna saznanja o sudskoj praksi, konkretnim slučajevima i rješavanju istih. Dakle naknada nematerijalne štete, bez dokazane invalidnosti?Obradovalo bi me kada bi netko iznio konkretan i po mogućnosti istinit primjer. Da smo namjeravali uzeti odvjetnika,ne bi se ovdje pojavili. Iako sam pravne struke, izvan nje sam 20 godina, upravo me zato i informativno zanima da li smo pogriješili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

konkretno, sve to ide u pravilu ovako: vi tužite, naravno tuženik debelo osporava. Onda vi predložite medicinsko vještačenje i tada vještak utvrđuje koliko su trajali fizički bolovi, da li kod vas i u kojem postotku postoji smanjenje životnih aktivnosti, koliko je trajao strah i u kojem intenzitetu, koliko vam je bila potrebna tuđa pomoć i njega. To su sve kriteriji na osnovu kojih će vam sud dosuditi eventualnu naknadu. Može biti i teška tjelesna ozljeda a da vještak utvrdi da nisu teške posljedice. E, nakon toga ako suprotna strana nije zadovoljna ovim vještačenjem, u pravilu također predlaže novo vještačenje... Problem je u tome što se može dogoditi da postupak dugo traje, a kod sudske nagodbe dobivale lovu odmah! Vjerojatno biste imali pravo na veći iznos čim su oni pristali da vam ovo isplate, ali činjenica je da na sudu sve morate dokazati i da sudski procesi u nas dugo traju, međutim teško je ovako napamet reći koliko vam pripada. Ako mislite da imate pravo na više, idite kod odvjetnika da vam sastavi tužbu i u tužbi tražite razliku. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša poruka već daje neke konkretne pokazatelje.

Kada je radni odnos u pitanju,mišljenja sam da bi sud trebalo izbjeći, no ne pod svaku cijenu.

U slučaju da zatreba, svakako ću angažirati odvjetnika.No, tendencija je upravo sa što manje dokazivanja, a i sa što manje sudskih troškova, postići onoliko koliko se postići može. I sami kažete da su sudski procesi dugotrajni, a dobiti neku sumu novaca sada ili za tri godine ipak nije isto.

Ovo je pitanje postavljeno u nadi da netko,možda iznese, konkretni primjer,sudske presude po konkretnom slučaju. Meni , koji se eto krećem izvan pravosudnih krugova,takve su "tajne " nedokućive. Za mali iznos kao što je ovaj ponuđeni, mislim da je sudski proces nepotreban.

Ohrabruje činjenica da na ovom portalu ipak ima ljudi spremnih dati svoje mišljenje i podjeliti saznanja o načinu rješavanja pojedinog slučaja.

Nakon privih poruka,pomislio sam već, da Legalis-forum i nije ono što sam zamišljao.Još jednom hvala, savjetnicima"pro bono publico". :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Imam sud u americi,Miami, i nakon 2 godine natezanja,ponuđeno mi je 20,000$.Teško trovanje s posljedicom nemogućnosti rada na brodu,procjena oko 300,000 $, a ponuda 20,000.Zašto.Jer je moj odvjetnik tužio Kompaniju i Poslodavca zajedno,u američkom pravosuđu to su pravno dvije osobe, a nad pPoslodavcem nema jurisdikcije jer je iz Europe.U našem Hrvatskom zakonu to je pravno gledano jedna osoba, i ja bi bolje prošao da sam tužbu podigao u RH.Dakle, u zabludi ste da biste u USA dobili više, moj savjet, nađite jakog odvjetnika, našega naravno, i stvar riješite sudom, dulje će možda trajati,možda, ali sigurno ćete dobiti puno više.Čim nude nagodbu znači da očekuju gubitak parnice, ne dajte se nagoditi za tako malo novaca, sudom ili velika nagodba, bez grižnje savjesti, to su ionako lihvari koji nas cijede i malim plaćama a o pravima ili bolje nepravima da i ne govorimo.Oderite ih sudom,dokumentaciju imate, a ako izgube sud netko mora platiti i sudske troškove.Oprez,imate li kakve imovina na svom imenu, da Vam je u slučaju gubitka parnice,u što ne vjerujem,ne bi naplatili ,oduzeli radi namirenja sudskih troškova. Vodite o svemu računa, ali mislim da su te nagodbe jako nepovoljne.Sudska presuda i bit će pravednije,siguran sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija