Jump to content
Mihaelkz

Odricanje nasljedstva u korist brata

Preporučene objave

Situacija je sljedeca u obitelji smo otac majka i tri brata. Brat i ja smo pod ovrhama. Dok je treci brat čist. Zanima me kako da unaprijed napravimo pripremu kada dodje do toga da nasljedjujemo nekretnine od roditelja da se nas dvojica koji smo pod ovrhama odreknemo naseg djela u ime treceg brata. Tj da njemu damo nas dio ili kako da to napravimo da nam nesjednu sa ovrhama na nasljedjenu imovinu. Koji je najbolji postupak? Hvala svima unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To možete tek nakon smrti jednog od roditelja, kada dođete na ostavinsku raspravu, samo kažete da se ne prihvaćate nasljedstva (Vi i ovaj drugi brat) i onda se automatizmom nasljedstvo pripisuje preostalom zakonskom nasljedniku. Pošto je vjerojatno da oba roditelja neće umrijeti u isto vrijeme, tada i roditelj koji sudjeluje u ostavinskom postupku može po svojoj volji prihvatiti ili se odreći nasljedstva. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potomak se može ugovorom s pretkom unaprijed odreći nasljedstva koje bi mu pripalo poslije smrti pretka a ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i ovjerovljen od suca/JB.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×