Jump to content

Tumačenje presude


valeria

Preporučene objave

Poštovani,

suprug i ja smo se rastali. Ja živim sa djetetom  od 10 god u VT dok se suprug preselio u ZG. Ima prebivalište u VT, a boravište u ZG. Za vrijeme spora naveo je da živi u ZG i da tamo radi. Na presudi pišu naši podaci sa osobne iskaznice tako da piše njegova adresa u VT. Dobio je pravo viđanja djeteta svaki drugi vikend. U pravomoćnoj presudi piše ovako:

MljT. Djete(ime, prezime, OIB) će od pravomoćnosti ove odluke provoditi vrijeme sa ocem (ime, prezime, OIB, adresa VT) i to svaki drugi vikend od petka od 15h do nedjelje do 20h na način da otac dođe po nju na adresu majke, te da potom po proteku navedenog vremena majka dođe po nju na adresu oca. 

Moje pitanje je da li je otac dužan uvijek nedjelju navečer biti u VT tako da ja preuzmem djete na adresi prebivališta ili prema ovoj presudi smije otići u ZG pa onda ja moram ići po djete u ZG? 

Ako on ode u ZG i zahtjeva da dođem po djete u ZG, a ja ne dođem tko je u prekršaju on što nije došao u VT ili ja što nisam otišla u ZG?

Napominjem da otac nije na sud donio potvrdu o boravištu i da u presudi nigdje se ne spominje ZG, ali se spominje u zapisnicima. Zato što nije u VT nije ni dobio viđanja tokom tjedna. 

 

Još jedno pitanje. S koliko godina smijem djete staviti na autobus ili vlak da putuje ocu ili k meni?

 

Hvala na pomoći

uređeno: od valeria
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete može putovati bez roditelja i ispod 14 godina, čak i u inozemstvo, kod nas mislim da propisi ne uređuju takve situacije sa stajališta skrbi za dijete.

Nažalost, presuda u tom dijelu nije dovoljno precizna, logika bi nalagala da ako je u izreci presude naznačena adresa oca, da je to adresa oca na koju majka mora doći po dijete. Nažalost, zbog ove situacije, da se presuda ne bi morala ispravljati zbog promjena adrese, vjerojatno je sud to imao u vidu donoseći presudu. Dakle, ako otac dođe po dijete, neka ga majka pokupi i obrnuto, da teret putovanja i preuzimanja ne padne samo na jednog roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani,

 

Moj odvjetnik tvrdi da ja dijete preuzimam samo na adresi napisanoj na presudi isto tako kažu u socijalnom u VT, a njegov odvjetnik suprotno.

Dodatno pitanje.

Budući da piše da otac preuzima dijete da li je on dužan doći po dijete ili smije poslati svoju djevojku ili sestru?

Da li on smije dijete ostaviti kod bake i dede da ja dođem tamo po dijete koji žive na pola puta između nas?

 

Bila sam danas na socijalnom u VT i rekli su mi da on ovime krši presudu. On osobno mora doći i ne smije ostavljati kod babe i dede. 

Da li je socijalno upravu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Dakle, ako otac dođe po dijete, neka ga majka pokupi i obrnuto, da teret putovanja i preuzimanja ne padne samo na jednog roditelja.

Slažem se sa ovim tumačenjem. U prilog tome ide i činjenica da nema tjednih susreta i viđanja.

Prije 8 minuta, valeria je napisao:

Budući da piše da otac preuzima dijete da li je on dužan doći po dijete ili smije poslati svoju djevojku ili sestru?

Da li on smije dijete ostaviti kod bake i dede da ja dođem tamo po dijete koji žive na pola puta između nas?

Ako bi ovo bile iznimke i u dogovoru s Vama, tada to ne bi trebao biti problem, a posebno ukoliko to djetetu ne predstavlja nekakvu otegotnu okolnost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija