Jump to content
Dragan125

Kazneno pravo

Preporučene objave

Prevareni muz je pucao automatskim  oruzjem na njegovu kucu pri alkoholiziranom stanju nema zrtava .ostecena fasada i dva prozora koliku kaunu zatvora moze ocekivati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovisi o okolnostima slučaja, je li ranije osuđivan, itd. Za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom propisana je kazna od 6 mjeseci do 5 godina. Za nedozvoljeno posjedovanje oružja propisana je kazna zatvora do tri godine. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

UGROZAVANJE ZIVOTA . NEZAKONITO DRZANJE I UPOTREBA ORUZJA nije ranine osudjivan postoji li mogucnost  uvjetne kazne sa obzirom da je izmirio stetu i priznao kakve su mu sanse za uvjetnu kaznu sta je tu naj pametnje uradit nema sredstava za odvjetnika  u obitelji on jedno radi

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost uvjetne kazne za ova kaznena djela, iako u svjetlu sadašnjih događaja u Splitu, postoji velika šansa da će se stavovi sudova mijenjati i pooštravati i glede nezakonitog držanja oružja i glede upotrebe istoga u ovakve svrhe. 

Međutim, s obzirom da ne znamo okolnosti slučaja, moguće je i da optužba bude glasila "pokušaj ubojstva", a tada je šansa za mogućnost uvjetne osude daleko manja. U svakom slučaju, okrivljenici u kaznenom postupku, čak i ako nemaju pravo na branitelja po službenoj dužnosti, uvijek imaju pravo na tzv. "siromaškog branitelja", neka traži da mu se takav postavi, ili barem neka od nekoga odvjetnika koji će mu pogledati dokumentaciju traži jednokratni pravni savjet kako da se postavi, jer će se njegovo djelo tretirati i više nego ozbiljno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imam sanse za uslovnu kaznu posto sam izmirio stetu i ovaj je odustao od privatne tuzbe  i potpisao da me nece sudski goniti .znaci ostaje samo tuzba po sluzbenoj duznosti.priznao sam  i nemam advokata koliki ce biti sudski troskovi volio bih znati kakva je praksa u tom slucajevima  tuzba je opce opasna radnja i dovodjenje u opasnost

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×