Jump to content

Dokazivanje vlasništva spremišnog prostora?


nkavcic

Preporučene objave

Poštovanje svima,

Imam jedan upit kao uslugu gospodinu koji nije baš ''vješt'' u služenju računalom.

Naime, njegova situacija je slijedeća:

2016. godine sklopio je ugovor o kupoprodaji nekretnine tj. spremišnog prostora ukupne veličine 5m2 koji se nalazi u suterenu stambene zgrade u Puli.

Ugovor je napisan ručno, potpisan od prodavatelja, kupca i jednog svjedoka (žene dotičnog gospodina od koje se razveo prije godinu dana), ali nije ovjeren/solemniziran kod javnog bilježnika niti je izvršena promjena vlasništva u zemljišnim knjigama.

Gospođa koja je bila vlasnica tog spremišnog prostora, nedavno je preminula a kako nije imala nasljednike, njezin stan skupa sa spornim spremišnim prostorom pripao je gradu Puli.

S obzirom da se u puno gradova pa tako i u gradu Puli kad je u pitanju stariji dio grada u zemljišnim knjigama nalazi kaos, sporno je uopće kome taj spremišni prostor pripada (gradu, stanu preminule gospođe tj. bivše vlasnice ili nekoj trećoj zainteresiranoj strani koja se za sada nije očitovala).

Moje pitanje glasi:

S obzirom da je grad Pula zatražio da se taj prostor oslobodi od stvari gospodina i da je gospodin uložio prigovor u pisarnici grada Pule te dobio potvrdu o uloženom prigovoru, koji bi bili njegovi slijedeći koraci tj. ima li ikakve šanse da ostane vlasnik tog prostora ili da mu se vrati uplaćeni novac?


Unaprijed zahvaljujem na pomoći!



 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tja, mogao bi tužiti Grad na utvrđenje prava vlasništva na temelju nevaljanog ugovora, pozvati svjedokinju (bivšu suprugu) i neku treću osobu kao svjedoka koji bi mogao potvrditi da je on ušao u posjed tog spremišta i da ga je tri godine nesmetano koristio. Nije sigurno da bi s tim zahtjevom uspio, no možebitno bi Grad, ako je nezainteresiran za vlasništvo nad tim spremištem, priznao tužbeni zahtjev i gospodin bi se na temelju presude mogao upisati kao vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija