Jump to content

Ovrha i otkup potraživanja


onomatopeja

Preporučene objave

Poštovani,

imamo sam dugovanje prema Erste Card Clubu zbog kojega je prije nekoliko godina Erste digla ovrhu te sam se našao u blokadi. Prije godinu dana dobio sam obavjest od Erste Card Cluba da su potraživanje ustupili EOS Matrixu kojem sam dužan ubuduće plaćati preostali dug. Obavjest o prijenosu potraživanja dobio sam i od EOS Matrixa kojemu već godinu dana plaćam otkupljeni dug koji je iznosio 28.000 kuna, Trenutačno je to dugovanje prema EOS Matrixu svedeno na nekih 10.000 kuna ali ono što me buni je činjenica da se u Fini i dalje vodi ovrha Erste Card Cluba i to na puno veći iznos od sadašnjeg duga EOS Matrixa. Šta će se dogoditi kada otplatim dug EOS Matrixu? Tko će skinuti ovrhu Erste Card Cluba koja je sada na nekih 26.000 kuna. Iz Fine mi nisu znali odgovoriti na to pitanje, a kontaktirao sam i s Erste Card Clubom i oni se ograđuju i kažu kako je to sve sada stvar EOS Matrixa.

Zahvaljujem na odgovoru.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Dobio sam broj njihovog računa od njih, a isti su mi poslali i iz Erste Card Cluba. Inače, ovrha je iz prosinca 2015. godine i tada je iznosila 30.212,00 kuna. I dalje se naplaćuje po njoj ako šta preostane od plaće, tipa božićnica mi je otišla direktno na ovrhu Erste Card Cluba i u EOS Matrixu knjiže i te uplate, koliko sam primjetio, iako idu Ersteu. Po zadnjim Finim podacima u dugu sam Ersteu još 24.277,00 kuna, a po EOS Matrixovom otkupljenom dugu, manje od 10.000.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stanje je takvo, jer Fina ne zna za Vaš dogovor s njima, a i da zna, nije ovlaštena evidentirati ovakve uplate. Dogovorite se sa novim ovrhovoditeljem (kad to već niste napravili prilikom dogovora oko otplate) da se obvežu povući ovrhu sa Fine onog dana kada po njihovoj evidenciji koja je sada manja od 10.000,00 kn, dug bude otplaćen u cijelosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To mi je jasno ali mi nije jasno zašto u Fini nije promjenjeno da je ovrhu prezeo EOS Matrix nego se i dalje vodi Erste Card Club koji s ovrhom više nema nikakve veze. Po tome se, ako dobro mislim, može dogoditi da ja otplati EOS-u preuzeti dug, a da mi i dalje u Fini ostane ovrha od Erstea. I, ne bi li EOS Matrix trebao obavjestiti Finu da je on sada vlasnik mog dugovanja koje je u otkupnom iznosu manje od izvornoga? Pitao sam u Fini, a oni sliježu ramenima i kažu da ne mogu tu ništa. Htio bih samo da Fina proknjiži da je došlo do promjene u nositelju ovrhe i u iznosu ovrhe. A to je izgleda nemoguća misija. Hvala vam na savjetima. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , onomatopeja je napisao:

To mi je jasno ali mi nije jasno zašto u Fini nije promjenjeno da je ovrhu prezeo EOS Matrix nego se i dalje vodi Erste Card Club koji s ovrhom više nema nikakve veze. Po tome se, ako dobro mislim, može dogoditi da ja otplati EOS-u preuzeti dug, a da mi i dalje u Fini ostane ovrha od Erstea.

Tako zadržavaju red u Očevidniku, a do dvostruke naplate neće doći, jer oni međusobno komuniciraju i dvostruka naplata im se u konačnici ne isplati.

prije 14 sati , onomatopeja je napisao:

I, ne bi li EOS Matrix trebao obavjestiti Finu da je on sada vlasnik mog dugovanja koje je u otkupnom iznosu manje od izvornoga?

Trebali bi pokrenuti ovrhu na svoje ime i sa stvarnim dugom, a kako ste se dogovorili o načinu otplate, a da ovo pitanje niste regulirali, tako Vam je ovrha ostala i na Fini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija