Jump to content

prijedlog za ovrhu-povlačenje prijedloga zbog plaćanja računa


anonimno

Preporučene objave

predali smo prijedlog za ovrhu doneseno je rješenje, nije izjavljen prigovor ali je i prije pravomoćnosti sve plaćeno. da li mogu podneskom povući prijedlog za ovrhu, da li to mogu naplatiti i koliko. i kome to predajem. moje mišljenje je ne jer je to isto kao da povučete tužbu i tužbeni zahtjev nakon donošenja presude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je bila ovrha na temelju vjerodostojne isprave, znači računa, onda je išla kod javnog bilježnika, je l tako? Ako jest, onda u principu ne morate povlačiti, nego eventualno vratiti istu bivšem dužniku, uništiti ili ju spremiti i zaboraviti na nju. S druge strane, možete napisati podnesak da povlačite prijedlog za ovrhu, jer vam je dug namiren, a u tom slučaju će javni bilježnik proslijediti sudu pa će sud donijeti rješenje o obustavi postupka.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno ste i priložili plaćeni račun prigovoru.

Uglavnom, procedura je da se nakon prigovora postupak dalje vodi kao protiv platnog naloga pa će sud u vašem slučaju zakazati ročište na kojem ćete reći da ste vi to platili, u slučaju da niste priložili račun, ponesite kopiju na raspravu.

U svakom slučaju, moguće je da ako dosada nije vodovod povukao prijedlog za ovrhu, da su ostali kod toga da im platite zatezne kamate te troškove postupka, jer ste ih prouzrokovali time što niste podmirili račun na vrijeme.

Ako povuku, blago vama. Ako ne, čekajte poziv za raspravu.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čujte, oboje ste anonimni, pa ne mogu pratiti tko me što pita.

Ali pretpostavljam da je ovo pitanje od onog ko je i postavio post. Uglavnom, već sam vam napisala da možete napisati podnesak javnom bilježniku pa će on proslijediti spis sudu te će sud donijeti rješenje o obustavi postupka.

A kažem, s druge strane, možete i njima vratiti ovršnu ispravu.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svilana, ja sam podnjela prigovor gdje navodim da je racun placen i stavila sam kopiju placenog racuna...Naravno vodovod nije bio u stanju u 10 mj. poslati sudu dopis da je taj racun placem. uz to jos mi je na tuzbi obracunata kamata na kamatu. Napomenula sam im da sam spremna platiti stvarnu kamatu po tom racunu a ne kamatu na kamtu

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda će vam stići poziv za raspravu pa ćete to sve lijepo tamo iznijeti. Naravno da vam ne mogu obračunavati kamatu na kamtu nego samu kamatu od dana dospijeća pa do dana plaćanja računa i to napomenite na sudu. Ali u svakom slučaju, čini mi se da će vas teretiti i za plaćanje sudskih troškova, ali probajte se tome protiviti.

Ali, sad ja nešto ne kužim, jeste vi podnijeli prigovor bilježniku (ako je od bilježnika stiglo rješenje o ovrsi) ili vodovodu?

I, nije Svilana, nego Svilena. Hehe.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje sam dobila od suda i sudu sam podnjela prigovor u 3 primjerka

 

kakve su mi sanse da uopce ne idem na raspravu...ili je to pos obavezno..mislim sve sam napisala u prigovoru tak da im nemam kaj dodatno reci, osim mozda da su mi trebali uz ovrhu prilozizi i taj obracun zateznih kamata.....

 

sorry na krivo napisanom nicku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju, napomenite da se protivite toakvom obračunu kamate na kamatu... Ali ako ste već u prigovoru rekli da ste spremni platiti stvarnu kamatu, mislim da će vam je i zaračunati (nadam se da vam nije bio veliki razmak između dana dospijeća i dana plaćanja, ako nije, ne bi trebala biti nešto velika)...

a troškove će vjerojatno tražiti, jer ste platili nakon podnošenja prijedloga za ovrhu. Ma, samo recite da se svemu protivite, jer je račun plaćen. I nemojte da ne odete na raspravu, nije vam u interesu. Tamo sve ponovite iz prigovora, i stavite primjedbu i na obračunavanje kamate na kamatu i protivite se troškovima postupka, jer je račun plaćen.

Jer, priznali ste u prigovoru da dugujete kamatu... A sudac će već odlučiti o svemu pa ćete vidjeti.

U svakom slučaju, postoji i druga varijanta (možda malo nemoguća, ali ipak), a to je da je vodovod povukao prijedlog nakon što su vidjeli da ste platili. Možda su i obavijestili sud o tome, samo vi još niste ništa dobili.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vodovod nije povukao tuzbu jel sam ih zvala, bas zbog toga obracuna kamate na kamatu i da im kazem da je racun placen. Naime tako mi je gda. u pravnoj sluzbi rekla da se kod nje u komp. cifra u kojoj je i glavnica i kamata vodi kao glavnica, ????????????, pa su mi naplatili jos kamate. inace kamate nisu velike cca stare 9,00 kn i nove 11,00 kn..

 

Na racunu je npr. napisano iznos za potrosenu vodu 200,00 kn zatezna kamata 9,00 kn. U rjesenju o ovrhi, pise da je ukupan dug 209,00, te se na taj iznos obracunava i zatezna kamata od 11,00 kn. A lijepo uz tuzbu stoji prilog gdje je specificirano kolika je glavnica, a koliko je kamata. Jedino nema liste sa obracunom kamata, sto mislim da je trebala biti.

 

PS Puno Vam hvala na svajetima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 godina kasnije...

evo ista situacija kao i kod mene,pa dajte ljudima objasnite sta s tom kamatom da li to priznavati ili ne

 

mislim realno sto drugo,nema nikakvih osnova na temelju kojih bi trebali ne priznati kamatu koja postoji,niti je u zastari niti sista drugo

 

malo glupo da ludi placaju tolike trosmkove zbog par kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija