Jump to content

nasljedstvo nove okolnosti


anonimno

Preporučene objave

:-( molim vas pomoć. Već sam bila na chatu, sada su se okolnosti promjenile. Moj otac koji je bio jedini nasljednik iza smrti bake i djeda, jer drugih nasljednika nema sada boluje od raka. Operirao se i nije dobro. On se oženio kada sam imala dvije godine a sa suprugom nema djece. Ja sam priznato dijete. U trenutku ženidbe on je imao svoju imovinu, a i stan u kojem je živio sa suprugom je njegova imovina. U slučaju njegove smrti što pripada mene, a što njegovu suprugu kao jedine pravne nasljednike.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko vaš otac ne napravi oporuku, nasljeđujete na temelju zakona vi i njegova supruga na jednake dijelove. U ostavinu ulazi sve ono što je bilo ostaviteljevo u trenutku smrti.

Budući da je stan u kojem živi, vlastita imovina vašeg oca, a ima i imovinu od prije, svu tu imovinu dijelite vi i vaša maćeha na jednake dijelove.

Vi se možete i sporazumjeti oko diobe ostavinske imovine, kome bi što pripalo.

Vaš otac može napraviti i oporuku, kojom raspoređuje svoju imovinu. U tom slučaju nasljeđuje se onako kako oporučitelj odredi oporukom. U slučaju oporuke, mora se voditi računa o nužnom dijelu, koji iznosi polovicu zakonskog nasljednog dijela. Vaš nužni dio iznosio bi 1/4 očeve imovine (ako bi vas npr. izostavio iz oporuke, to možete zahtijevati.)

Postoje mogućnosti da vaš otac za života rasporedi imovinu (npr. ugovorom o doživotnom uzdržavanju ili ugovorom o ustupanju i raspodjeli imovine za života). No, to su već druge teme, slobodno pitajte, ako vas i o tome zanimaju detalji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija