Jump to content

HRVI prekvalifikacija, Mrljavac


anonimno

Preporučene objave

Branitelj, SJP, status HRVI 50% trajno od 2001 g. 100% uzrok bolest. Na procjeni radne sposobnosti 2003 g. dobio pravo na profesionalnu rehabilitaciju, koju sam ove godine zavrsio. Po rjesenju imam pravo naknade place najduze godinu dana od zavrsetka skolovanja.

Zanima me dali je istina da prilikom pogorsanja mog zdravstvenog stanja nemam vise pravo vjestacenja za mirovinu po ZOPHBDR-a, nego samo po ZOMO? I koja su mi uopce preostala prava u vezi mirovine.

 

Hvala, pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo raditi, a mirovinski faktor Vam je tada manji 0,5 + plaća. A ovo drugo (ha Zakoni se mijenjaju i što više vremena prolazi od DR-a to je sve nepovoljnije za branitelje). Da ste dobili opću nesposobnost ne bi imali pravo raditi već na mirovinu. Ovo što ste dobili 100% profesionalnu - uzrok rat (koliko sam shvatio) je isto odlično. Ja osobno ne bih htio raditi sa 100% profesionalom-uzrok rat.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene je u biti zanimalo dali prilikom kod mog ponovniog izlaska na komisiju HZZO-a radi vještačenja za mirovinu, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja razmatraju moj predmet po ZOPHBDR-a i uzimaju u obzir status HRVI, jer sam čuo od nekih ljudi koji su isto upućeni u zakone da nebi imao više pravo na mirovinu po osnovi HRVI, ako postupak ne pokrenem za vrijeme dok se vodim na naknadi zbog prekvalifikacije.

Da točno je, imam profesionalnu 100% uzrok rat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost na to pitanje ne mogu dati decidiran odgovor, a ne želim nagađati jer koliko kod listao i tražio po netu i kojekakvim Zakonima to se ne spominje, a ja nikada nisam čuo za takvo što. Mislim da bi ti bilo najpametnije otići kod pravnika u HVIDR-u, a i kod pravnika u mirovinsko i tamo pitati da budeš siguran. Moje osobno mišljenje bi bilo da te ne bi trebali spustiti "sa konja na magarca" zbog pogoršanja zdravstvenog stanja jer imaš status hrvatskog branitelja i HRVI pa ne vidim zašto i dalje ne bi prema tebi postupali po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja ali budi oprezan, nemoj se u to uzdati već kod oba pravnika se dobro raspitaj jer od toga ti ovisi daljnja egzistencija.

 

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija