Jump to content

Status HRVI


anonimno

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Kako god bilo, ako se radi o psihičkom ili fizičkom oboljenju vještaci će sigurno gledati na medicinsku dokumentaciju, dali ste se i prije liječili od bolesti koja je bila razlog vašeg oslobađanja od "služenja" u JNA..

Ako budu tražili kopiju Vašeg liječničkog kartona te ako je u istom evidentirano da ste se liječili i prije od bolesti koja je bila uzrok vaše odgode odlaska u JNA, sigurno će komisija i to uzeti u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Leno je napisao:

Može imati uijecaja ali u negativnom smislu buduči ti se uzročno posljedična veza nastankainvalidnosti može povezati sa razdobljem prije domovin.rata..

 

Ne mora nužno značiti da će imati utjecaja u negativnom smislu, bolest prije može se protumačiti kao pogoršanje iste u ratu, šta je za njega povoljno, pošto ga nitko nije pitao za to dok je išao u rat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što nemaš statu dragovoljca nije toliko ni bitno, ranije dijagnoze možeš iskoristii kao "otpor" služenja vojnog roka u JNA, kod ostvarivanja statusa HRVI-a, morati ćeš dostaviti i ovjerenu presliku liječničkog kartona, pa će biti vidljivo o čemu se radi. Naravno ako će članovi komisije uopče provjeravati čitav spis. U svakom slučaju, ako ti Nalaz i mišljenje vještačenja neće biti povovljno imaš mogućnost žalbe, pa možeš iskoristit ovaj dio da si se unatoč bolesti dragovoljno uključio u Domovinski rat, te je uslijed toga došlo do pogoršanja već ranije nastale bolesti. Nadam se da si u zakonskom roku predao zahtjev za priznavanje statusa HRVI-a. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija