Jump to content

kupoprodajni ugovor


anonimno

Preporučene objave

Moj roditelj iza kojeg sam nasljedio nekretninu (kuća s okućnicom) zemljište je kupio 1978.g. te sklopio rukom pisani ugovor s prodavateljem građevinske parcele (jedna od parcela na istoj oranici) uz nazočnost svjedoka koji su također u potpisu istog.

Nakon provedene ostavinske rasprave ja kao nasljednik želio bi se upisati gruntovno 1/1 no što bi trebao napraviti da imam pravovaljani ugovor jer ovaj rukom pisani kao takav ne vrijedi.Od osoba koje se nalaze u potpisu ugovora živ je samo jedan svjedok.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je li ovaj rukom pisani uguvor ovjeren od strane suda (tako se tada ovjeravalo)? Pretpostavljam da vaš otac nije upisan u zemljišnim knjigama jer biste se tada mogli upisati temeljem rješenja o nasljeđivanju.

Možete sklopiti s prodavateljem (ili njihovim nasljednicima) novi kupoprodajni ugovor i tako izbjeći sudski spor ili eventualno tužiti tužbom na utvrđenje da ste stekli nekretninu temeljem dosjelosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija