Jump to content

Građevinska dozvola-gdje je pronaći


anonimno

Preporučene objave

Već neko vrijeme suprug i ja želimo kupiti kuću. Kako živimo u "ratnom dijelu Hr.", ovdje ima puno devastiranih, miniranih i sl. kuća. Našli smo jednu takvu, cijena pristojna, ali poslaaaa.... sve je isčupano, odnešeno; kompletna stolarija, isčupane instalacije, polupana kupaona....da bismo se mogli priključiti na plin, vodu i ostalo treba nam građevinska dozvola. Vlasnik kaže da uopće nisu sređeni "papiri" u gruntovnici, katastru i sl. ali da je njegov otac, da bi prije xy godina digao kredit, morao imati građevisnku dozvolu. Da li je to prije bilo tako ?

 

Da li postoji negdje taj neki Registar gdje se može provjeriti da li je neki Jovo Jović na adresi toj i toj izvadio građevinsku dozvolu za kuću ?

 

sestra mi veli da mi Elektra mora dati "suglasnost" : Što je to ? I da li to ide prije ili poslije građevinske dozvole ? Mislim, da li prvo moram imati tu suglasnost od Elektre da bih bilo što radila sa kućom ? Naravno, sve žice su počupane, svi štekeri, nema ni uklopnog sata...

 

A najvažnije, gdje potražiti građevinsku dozvolu ?

 

unaprijed hvala !

 

Slavonka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam isti slučaj kao i ti, kupila bi kuću u Iloku gdje je nekada postojala građevinska dozvola, struja, voda ali sada je sve to propalo, kao da ga nikada i nije bilo. Za građevinsku dozvolu zvala sam Državnu upravu za prostorno uređenje gdje su mi rekli da jedino mjesto gdje možeš dobiti kopiju građevinske dozvole je banka, ako je vlasnik nekada dizao kredit za tu kuću, naravno ako i ta kopija nija nestala u ratu... Ako nađeš neko drugo rješenje javi molim te.

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija