Jump to content

Samohrana majka


anonimno

Preporučene objave

Već 2 ipo godine sam sudski razvedena, razvod je bio "sporazuman".

Dvoje maloljetne djece živi sa mnom.

Da bi se izbjegao sudski proces te tako poštedilo djecu od neugoda, potencirala sam sporazumni razvod braka pri kojem je bivsi suprug dobio materijalno vise nego sto mu pripada a to mu je tako i odgovaralo.

Nisam htjela ići na sud zbog djece, da prolaze ne znam ni ja što sve skupa. Moram napomenuti da smo u braku bili 16 godina te je brak "zavrsio" zbog konstantnih nevjera supruga te iz njih proizlazećeg zanemarivanja obitelji i posla tj. neodgovornog ponašanja.

Na sudu je dogovoreno da bivsi suprug daje 1000 kuna za oboje djece zajedno svakog mjeseca meni na ruke.

Alimentaciju dobivam neredovito, prije toga moram bezbroj puta nazvati i pitati, doslovno moliti za ono što djeci pripada. A što je 1000 kuna za 2 djece???

Bivsi suprug je nakon razvoda prestao raditi posao koji je radio i promijenio poslodavca, i tako nekoliko puta. Prije pola godine je dao otkaz, prodao auto, posudio novce i kupio neke strojeve za proizvodnju te sada radi na crno. Zadnjih nekoliko mjeseci nije dao alimentaciju.

Želim napomenuti da sam se nakon razvoda s djecom preselila u drugi grad gdje sam našla i posao (još prije selidbe) a djeca su prebačena u nove škole.

Bivsi suprug otprilike godinu dana živi s nekom drugom i njenim djetetom (nisu u braku).

Djeca ponekad odu kod oca prespavat, vikendom.

Međutim, kad god se to dogodi, niti se napiše domaći rad koji ponesu sa sobom, niti ima bilo kakvog reda. Djeca legnu kasno navečer, ponekad i u 2 sata po noći. Znam da se može ponekad dogoditi ispad, ali ne baš svaki put.

Mislim da djeca kod bivšeg nemaju nikakvog reda.

Otac im obećava brda i doline pa od toga nikad ništa a kad ga pitam za alimentaciju on samo odbrusi "nemam". I to je to!?! Ja se s tim neodgovornim ponašanjem ne mogu pomiriti.

Koja prava imam glede toga, da zastupim prava djece???

Da dobiju ono što im pripada! Sramota je da moram pitati i moliti a znam da on ne živi loše i da to dijete koje živi s njim ima sve što mu treba.

Želim još napomenuti da moje mlađe dijete ide često s velikom nelagodom kod oca jer je prošle godine bilo neugodnih situacijja između mog djeteta i tog drugog djeteta te je moje dijete jako nemirno tamo. Pokušavala sam s bivšim suprugom o tome pričati ali nema nikakvih promjena.

Moje pitanje...tj. imam ih mnogo:

Što da napravim glede alimentacije, da bude redovita?

Da li bivši suprug SMIJE zvati djecu svaku večer u 8ipo (a idemo u to vrijeme spavati)? - Mlađe dijete mi je uvijek vidno nervozno nakon tih razgovora.

Da li, kad bivši dođe po djecu, moram njega pustiti u svoj stan?- to je za mene svaki put veliki psihički napor, zbog svega što nam je učinio.

Imam li pravo na to da ga ne puštam u svoj stan ili on mora ući i vidjeti kako mu žive djeca?

I još bezbroj pitanja........

Želim samo djeci miran život a očito ga nema kad nema dogovora i odgovornog ponašanja.

Tko mi može pomoći i dati poneki savjet?

 

Hvala unaprijed!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospsodjo,

Nista vi ne morate i nemojte. Odredite pravila kojih se on mora pridrzavati.

Telefoniranje u t odredjene dane i u neko pristojno vrijeme.( on ne moze remetiti vas raspored vec se njemu prilagoditi jer nije vise clan vase zajednice).

U stan ga isto vise ne morate pustati ako vam je to naporno ( nek vas nazove kad dodje, vi spremite djecu i odvedite mu ih). VI MOPRATE NASTAVITI ZIVJETI SVOJIM ZIVOTOM , on mora shvatiti da vi vise ne zivite za njegai da ne moze svojim planovima traziti da vi mijenjate svoje.

TO MU MORATE JASNO I BEZ POPUSTANJA DATI DO ZNANJA !!!!!!!!!!! !Nemojte mu braniti vidjanje djece jer djeca ipak njega trebaju.No ne popustajte u svojim odlukama, naravno nemojte se dovesti u situaciju da ulazite u neka svadje.Od toga ce samo nastati prkos i jos gora situacija.

Vi imate svoj dom i njega moze uci samo onaj koga vi pustite i nitko drugi.Stoga mu objasnite da u stan ne mozeulaziti jer vi to ne zelite i neka priceka dijecu dao ju vi njemu ne predate.

O alimentaciji se raspitajte kod dobrog odvjetnika sto da ucinite, jer i rad na crno se mozda moze nekako dokazati posebno ako ima nekakve strojeve.

Toliko i ne dajte da vam zadire i vasu privatnost i privatnost zajednic, da vam remeti red i mir.

Za svaki i malo povisen glas mozete zvati i policiju i to mu jasno dajte do znanja da ste spremni to i uciniti ako si to jos jednom dopusti itd.

Morate se ostrije postaviti i ne odstupati od svojih navika,

ON JE TAJ KOJI SE MORA PRILAGODITI VAMA, A NE VI NJEMU, JER JE ON OTISAO IZ VASE ZAJEDNICE, I NE DAJTE MU DA VAS KONTROLIRA ILI DA DJECOM MANIPULIRA S VAMA.

Savjet : nemojte braniti susrete jer ce djeca u svemu tome najvise stradati.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija