Jump to content

branitelji


jado

Preporučene objave

Ovisi kada ste se javili prvi puta liječniku zbog bolesti. Može Vam se to uzeti u obzir prilikom vještačenja na IMK, ali trebalo bi to dokazati da je posljedica stresa zbog sudjelovanja u ratu. Ako se ista pojavila prije DR-a ili nedavno onda ćete na osnovi te bolesti teško ostvariti određena braniteljska prava i povlastice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na informacijama esadu i mrljavcu

inace psorijaza kao kronicna bolest je dosta prisutna kod branitelja samo je svi zanemaruju jer u pocetku ti se pojavi nekoliko krasti na koje ne obracas pozornost,da bi se nakon nekog vremena prosirilo po cijelom tijelu a osobito po tjemenu

kao ina zglobovima te uzasno svrbi i uz sve to poslije nekog vremena pocinje artritis tako da je otezano hodanje osobito ujutro.

dali ima netko s ovakvim problemima nek se javi sve informacije dobro dođu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bolest sam primjetio negdje u siječnju 92 na velebitu a u ZNG pristupio dragovoljno 91 u rujnu zadnja dužnost koju sam obavljao bila je pom. zap.bojne po cinu satnik imam 3 godine sudjelovanja u DR i 22god.staza u firmi sa slabom placom ( jedva su me priimili nazad u firmu)i kao svi branitelji

u HR jedva spajam kraj skrajem iz mjeseca u mjesec vise mi se neda tako podcijenjivati.

kad smo isli u rat za svakog smobili dobri a sada ....

Dakle bolest mi se pojavila u DR nekakve nalaze imam bolnickog lijecenja imam samo nalazi od specijaliste iz 92 i 93 a postrojbu su nam ugasili poslije oluje sta mislite mogu li ista ostvariti i kako na koji nacin jer nemam pojma kako krenuti i odakle s kojim dokumentima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarno mi je žao ali bolest nije uvrštena na listu pravilnika o utvrđivanju invalidnosti ali najbolje ti je pregledati pravilnik, možda nešto nađeš na što možeš ostvariti rvi poput ovog:

Članak 11. Pri utvrđivanju postotka oštećenja organizma ožiljci se uzimaju u obzir samo ako ometaju funkciju nekoga organa ili dijela tijela, odnosno ako predstavljaju nagrđenost.

 

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija