Jump to content

pravo na nasljeđe


anonimno

Preporučene objave

molim savjet

moja svekrva ima staru obiteljsku kuću u primorju kao živeći nasljednici su ona i dijeca od pokojnog brata. Medjutim za života svekrvinog brata jedan dio kuće (preciznije konoba i garaža) ostavljena je pismeno od stane svekrvine bake njenom radjaku , medjutim davne 1970 god brat isplaćuje taj dio kuće rodjaku uz dva svjedoka od kojih je jedan još živ,ali se taj papir ne provodi sudski samo ga ima svekrva kod sebe. Da li je taj papir pravovaljan ili se i dalje taj rodjak smatra nasljednikom? koliko kuće nasljedjuje svekrva a koliko dijeca? Da li se dio kuće koji je otplatio njhov.pok. otac smatra njihovim dijelom ?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru

ovaj slučaj je svakako kompliciran za objasnit.Navela sam sve u najkračim crtama . Moja svekrva je nasljednik kuće i dvoje djece njenog pokojnog brata. Spomenula sam da im je otac otkupio konobu i garažu rodjaku kojemu je to ostavljeno od prabake. Da li njima pripada pola kuće i taj otkupljeni dio ili sve ide na jednake dijelove. To je otkupljeno davno još dok on nije bio oženjen a i majka mu je bila živa , tada je ona bila jedini vlasnik kuće. Da pojasnim svekrvin brat je umro prije njihove majke.

komplicirano,ali mislim da je nešto jasnije

hvala na svakom odgovoru :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija