Jump to content

Cijena razvoda braka!!!! molim pomoc!


anonimno

Preporučene objave

Svaki razvod jednako košta - oko 600 kn, Naime morate razlikovati dva postupka!

U prvom se rastavlja brak između supružnika, odlučuje o zajedničkom maloljetnoj djeci i alimentaciji za djecu! Taj postupak je jeftin. Ako se pokreće tužbom, isto prvo plaća tužitelj, a poslije se može naplatiti za troškove od tuženika. Ako supružnici zajednički predlažu rastavu, onda svaki plaća po pola.

U drugom, posebnom postupku se dijeli imovina supružnika, i to samo imovina stečena radom u braku - i dijeli se po pola. Sama vrijednost imovine određuje pristojbe, s tim da je u određenim slučajevima moguće oslobođenje od pristojbe, a ako se supružnici dogovore, onda je pristojba znatno manja (nagodba je 400 kn)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

U vjenčanju je nestao novac, kasnije se pojavljuju manjkovi, moja žena zaradi na svatovima ja u minusu (da definicija je točna iako čudna) minimum oko 2000€, zezne me i za 2000Kn na krstitkama sina, tokom braka ja kupujem veš mašinu i što je potrebno, uređujem stan njezinog brata u kome smo kratko boravili, uvodim telefonsku liniju, itd.. sve skupa recimo ne računajući što sam unio u brak, u braku sam kupio za nekih 13.000kn. Ona za nekih 1000kn. Ona je zarađivala preko 15.000kn mjesečno što mogu i dokazati, novce nikada nisam vidio. u brak nije ulagala već ih je skrivala i spremala za rastavu ili što već je smislila.

u braku smo sada 14 mjeseci, brak ne funkcionira zbog nje već više od 7mj. :-x pokušao sam sve, prešao preko mnogo čega. podnio sam zahtjev za rastavu da pokažem da ću biti ozbiljan. Njoj je to u redu jer su je rastavljene frendice uplašile da je rastava preko 5000kn. pa joj odgovara da ja to platim. Novac koji je zaradila zarađuje na crno, može se dokazati no tada će imati ona grdne probleme sa zakonom. Djetetu su ljudi prema običaju poklonili preko 1500€ i ja sam je u svoju bivšu firmu koju sam morao prodati bio zaposlio i dobila je preko 10.000kn porodiljskog iako je trebala dobiti preko 20.000 (možda i jeste nikad neću saznati). Znači imovine ima sitnica, što sa tim sredstvima? Ja sam čuvao dijete dok je ona radila, a kada nisam mogao plaćala je svoju VLASTITU sestru 30 kn sat ili unajmljivala ženu za 25. Sad ju je netko savjetovao da kaže da je to volontiranje. A kupit će novi auto na mamu ili sestru za 16.000€, ja sam totalno bankrotirao .?? SAVJET

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Navodno negdje u nekom zakonu o taksama stoji da postoje dva različita iznosa takse kod podnošenja zahtjeva za rastavu braka:

1. ako je sporazumno i ako ne postoje maloljetna djeca onda se prilikom podnošenja zahtjeva plaća 200 kn takse i još 200 kn prilikom sudske presude, i

2. ako nije sporazumno ili ako postoje maloljetna djeca, onda ODMAH PRILIKOM PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA RASTAVU BRAKA TREBA PRILOŽITI TAKSU U IZNOSU OD 4.000 KN. A za presudu i ostalo ne znam.

Molim vas da mi netko kaže da li je to istina jer ako moram platiti 4.000 kn samo za zahtjev onda mi se ne isplati uopće tako nešto, radije sam cijeli život "kao" u braku .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Plaćaju se sudske pristojbe na tužbu - odnosno sporazumni zahtjev za razvod po 200,00 kn, i na presudu kasnije također 200,00 kn. znači ukupno 400,00 kn za pristojbe. Možete tražiti oslobođenje ako ste slabijeg imovnog stanja, u tom slučaju druga strana plaća sve. Inače tužitelj plaća za tužbu i presudu ali može tražiti da tuženik to naknadi. Međutim, u statusnim sporovima obično svaka strana snosi svoje troškove. Sud tu ima šira ovlaštenja nego u praničnom oko odluke o troškovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...
  • 3 godina kasnije...

Pozdrav,

 

imam također upit za cijenu razvoda braka. Naime radi se o tome da bi trebali sestra i ja pokrenuti razvod braka preminuloga oca od naše maćehe. Otac za života nikada nije pokrenuo razvod već se nama vezano za ostavinsku sugerira da to učinimo. 8 godina njih dvoje nisu živjeli skupa. Što se imovine tiče ona je ranije darovana meni i sestri darovnim ugovorom. Mi bi trebali pokrenuti rastavu kako bi se taj brak proglasio ništavnim. Molim vas da mi kažete koja je procedura, što sve uključuje i koliki su troškovi kod takve vrste razvoda. Da li su to troškovi isto 200-600 kn ili više?

 

Molim vas za odgovor.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija