Jump to content
Anonimno

Cijena razvoda braka!!!! molim pomoc!

Preporučene objave

Zanima me koliko kosta razvod braka?? da li neko zna? mislim sve one takse i da li se placa popola...i ko placa tuzbu za rastavu....i da li je ista cijena razvoda ako se nema imovine..i ako je puno imovine u braku,vrijedan imovina,recimo kuca od 50 000 € i Auto? molim va ako itko zna da mi pomogne.. hvala unaprijed!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svaki razvod jednako košta - oko 600 kn, Naime morate razlikovati dva postupka!

U prvom se rastavlja brak između supružnika, odlučuje o zajedničkom maloljetnoj djeci i alimentaciji za djecu! Taj postupak je jeftin. Ako se pokreće tužbom, isto prvo plaća tužitelj, a poslije se može naplatiti za troškove od tuženika. Ako supružnici zajednički predlažu rastavu, onda svaki plaća po pola.

U drugom, posebnom postupku se dijeli imovina supružnika, i to samo imovina stečena radom u braku - i dijeli se po pola. Sama vrijednost imovine određuje pristojbe, s tim da je u određenim slučajevima moguće oslobođenje od pristojbe, a ako se supružnici dogovore, onda je pristojba znatno manja (nagodba je 400 kn)

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

E pa taj drugi dio mene najvise zanima....znaci vrijednost imovine određuje pristojbe......e pa mene zanima ako je vrijednost imovine oko 50 000-60 000 € koliko otprilike iznosi ta pristojba u slucaju da se ne moze postic nagodba (400 kn)?

molim lijepo odgovor... hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U vjenčanju je nestao novac, kasnije se pojavljuju manjkovi, moja žena zaradi na svatovima ja u minusu (da definicija je točna iako čudna) minimum oko 2000€, zezne me i za 2000Kn na krstitkama sina, tokom braka ja kupujem veš mašinu i što je potrebno, uređujem stan njezinog brata u kome smo kratko boravili, uvodim telefonsku liniju, itd.. sve skupa recimo ne računajući što sam unio u brak, u braku sam kupio za nekih 13.000kn. Ona za nekih 1000kn. Ona je zarađivala preko 15.000kn mjesečno što mogu i dokazati, novce nikada nisam vidio. u brak nije ulagala već ih je skrivala i spremala za rastavu ili što već je smislila.

u braku smo sada 14 mjeseci, brak ne funkcionira zbog nje već više od 7mj. :-x pokušao sam sve, prešao preko mnogo čega. podnio sam zahtjev za rastavu da pokažem da ću biti ozbiljan. Njoj je to u redu jer su je rastavljene frendice uplašile da je rastava preko 5000kn. pa joj odgovara da ja to platim. Novac koji je zaradila zarađuje na crno, može se dokazati no tada će imati ona grdne probleme sa zakonom. Djetetu su ljudi prema običaju poklonili preko 1500€ i ja sam je u svoju bivšu firmu koju sam morao prodati bio zaposlio i dobila je preko 10.000kn porodiljskog iako je trebala dobiti preko 20.000 (možda i jeste nikad neću saznati). Znači imovine ima sitnica, što sa tim sredstvima? Ja sam čuvao dijete dok je ona radila, a kada nisam mogao plaćala je svoju VLASTITU sestru 30 kn sat ili unajmljivala ženu za 25. Sad ju je netko savjetovao da kaže da je to volontiranje. A kupit će novi auto na mamu ili sestru za 16.000€, ja sam totalno bankrotirao .?? SAVJET

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja sam čula da je sporazumni razvod ukoliko nema djece u braku, 200 kn prilikom predaje i 200 prilikom presude.

A ako ima djece ili se nešto treba sporiti onda je prilikom predaje taksa odmah 4.000 kn. Jer to točno?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

nije točno. Razvod košta 400,00 kn. 200,00 platite kod tužbe, a ostatak neka plati on, a ako je sporazumno onda ćete se tak i onak dogovoriti pol-pol troškove. Djeca nemaju veze sa tim.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Navodno negdje u nekom zakonu o taksama stoji da postoje dva različita iznosa takse kod podnošenja zahtjeva za rastavu braka:

1. ako je sporazumno i ako ne postoje maloljetna djeca onda se prilikom podnošenja zahtjeva plaća 200 kn takse i još 200 kn prilikom sudske presude, i

2. ako nije sporazumno ili ako postoje maloljetna djeca, onda ODMAH PRILIKOM PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA RASTAVU BRAKA TREBA PRILOŽITI TAKSU U IZNOSU OD 4.000 KN. A za presudu i ostalo ne znam.

Molim vas da mi netko kaže da li je to istina jer ako moram platiti 4.000 kn samo za zahtjev onda mi se ne isplati uopće tako nešto, radije sam cijeli život "kao" u braku .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Plaćaju se sudske pristojbe na tužbu - odnosno sporazumni zahtjev za razvod po 200,00 kn, i na presudu kasnije također 200,00 kn. znači ukupno 400,00 kn za pristojbe. Možete tražiti oslobođenje ako ste slabijeg imovnog stanja, u tom slučaju druga strana plaća sve. Inače tužitelj plaća za tužbu i presudu ali može tražiti da tuženik to naknadi. Međutim, u statusnim sporovima obično svaka strana snosi svoje troškove. Sud tu ima šira ovlaštenja nego u praničnom oko odluke o troškovima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

imam također upit za cijenu razvoda braka. Naime radi se o tome da bi trebali sestra i ja pokrenuti razvod braka preminuloga oca od naše maćehe. Otac za života nikada nije pokrenuo razvod već se nama vezano za ostavinsku sugerira da to učinimo. 8 godina njih dvoje nisu živjeli skupa. Što se imovine tiče ona je ranije darovana meni i sestri darovnim ugovorom. Mi bi trebali pokrenuti rastavu kako bi se taj brak proglasio ništavnim. Molim vas da mi kažete koja je procedura, što sve uključuje i koliki su troškovi kod takve vrste razvoda. Da li su to troškovi isto 200-600 kn ili više?

 

Molim vas za odgovor.

 

Unaprijed hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
A sta ako je u toku braka muz kupio stan na kredit a da zena nije znala a taj isti stan da li se i taj stan dijeli na supruznike?
bitna činjenica u vezi citiranog,dali je u vrijeme stjecanja nekretnine postojala bračna zajednica ili samo formalni brak na papiru(vidi čl.36.Obiteljskog zakona)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×