Jump to content

Tko će platiti trošak odvjetnika


anonimno

Preporučene objave

Ostecen sam kaznenim djelom (krađa u pitanju - dosta velika cifra) i sad sam dobio poziv za glavnu raspravu kao oštećeni. Uzeo bih odvjetnika (nemam vremena ni znanja da sam idem po sudovima), pa me zanima sljedeće: tko plaća tog odvjetnika? Mislim, znam da ga ja plaćam u startu, ali imam li pravo na naknadu od okrivljenika kad se utvrdi da je kriv. Znači, tko će u konačnici to (zastupanje moje na sudu) platit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi ste ostenik, vi ce te u svakom slucaju biti ispitani kao svjedok u tom predmetu i morate se tom pozivu odazvati..pogotovo ako imate saznanja i o okolnostima pocinjenja samog kaz. djela, kada je pocinjeno, kada otkriveno, sto je odneseno, tko pozvao policiju, da li vam je sto vraceno od predmeta i sl...o tim stvarima ne moze svjedociti vas punomocnik..on se moze samo ocitovati o tome koliki vam je imovinskopravni zahtjev i da li ga postavljate u ovom postupku ili ce te ga ostvarivati u parnici..a to i vi mozete jednako tako reci..

po meni, za kazneni postupak vam uopce ne treba odvjetnik..vasa prava i interese u tom postupku i tako zastupa DO /jer se radi o kaz. djelu za koje progon ide po sluz. duznosti/ i ne morate se izlagati trosku angazirajuci vec sada odvjetnika..

kada budete imali pravomocnu presudu konzultirajte odvjetnika..

(ali, to je ipak vasa odluka, pa kako zelite..)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija