Jump to content

Naknada za tjelesno oštećenje HV-a


anonimno

Preporučene objave

BIO SAM U HV-U,I OTIŠAO U MIROVINU ZBOG OPĆE NESPOSOBNOSTI KAO HRVI,IZ GARDIJSKE BRIGADE.

TUŽIO SAM MORH I TRAŽIO NAKNADU ZA TJELESNO OŠTEĆENJE,NA KOJU SMATRAM DA IMAM PRAVO,JER SAM U HV DOŠAO ZDRAV A IZAŠAO KAO POTPUNA ŠTETA.

NA OPĆINSKOM SUDU SE SPOR ODVIJAO OKO 2 GODINE.

DOBIO SAM RJEŠENJE KOJE GUBIM SPOR,NAVODNO SE RADI O TRAŽENJU RATNE ŠTETE,I MORAM PODMIRITI 22 000 KN .

PODNJELI SMO ŽALBU NA ŽUPANISKOM SUDU,JER MI SMATRAMO DA SE RADI O OZLJEDI NA RADU .

OBOLIO SAM NA PTSP,PROBLEMI RAMENA,KIĆME,UŠIJU.

DALI JE IMAO TKO SLIĆAN SLUČAJ?

SVUGDI NAS ZAKIDAJU,KAKO DALJE?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, u Vašem slučaju nisam baš preveliki optimist. Koliko sam shvatio Vi ste oboljeli-stradali tijekom Domovinskog rata, a tražili ste na osnovi bolesti-stradavanja vjerojatno određeni novčani iznos kao odštetu. Tijekom Vašeg odlaska u mirovinu zbog opće nesposobnosti, otišli ste kao branitelj ili dragovoljac sa statusom HRVI čime ste Već ostvarili određene povlastice, čin kao i povoljniju mirovinu uz određenu otpremninu. HRVI su tijekom DR-a dobivali jedno vrijeme na osnovi ranjavanja-stradavanja određene novčane iznose iz fonda (koliko se sjećam Zrinski i Frankopan), netko iz osiguravajućih društava, ali to su sve bili mizerni iznosi kao i ona blamaža sa dionicama uglavnom propalih tvrtki čija sam i ja bio žrtva pa povlastice prilikom uvoza automobila, kojekakve kredite i da sada ne nabrajam, dakle sve se odvijalo do lipnja 1996. godine. Eto, sada smo i dobili nekakve bodove od države. Za srušene kuće i ostala materijalna dobra država je sanirala određeni dio kako kroz povoljnije kredite tako je pomogla oštećenima i na druge načine i taj proces je još uvijek u tijeku i sve se odvija (barem tako mislimo) u okviru sadašnjih mogućnosti.Nakon prestanka ratnih aktivnosti (iza lipnja 1996. pa na ovamo) ukoliko ste imali određenu nezgodu na radu (ovisi i to pod kojim uvjetima je došlo do nezgode ili nesreće), a to ne vidim u opisu Vaše situacije možda bi i mogli ostvariti nekakvu naknadu ali "ozljeda na radu" može povući određene posljedice, jer tu se već radi o ostvarivanju prava po dvije osnove, pa da ne bi na jednoj strani vage dobili 50 000 kuna, a na drugoj izgubili 200 000 ili više kuna kroz mirovinu, moguće revizije i sl..

Preporučio bih Vam da porazgovarate sa dobrim (odličnim) odvjetnikom u svezi Vašeg problema i nadam se da ćete uspjeti to povoljno rješiti.

 

Pozdrav.

 

. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo si nas sve zatekao sa ovim postom.

nažalost bojim se da je mrljo u pravu jer po onome što si napisao svi sa statusom rvi-a i oni bez statusa koji imaju ispod 20% imali bi pravo na naknadu za tjelesno oštečenje a to nisu male cifre.

što se tiče tjelesnog oštečenja ono se dobiva kad imaš ozljedu na radu a koja je nastala u vremenu od odlaska na posao do povratka kući. kada nastane ozljeda koliko se sječam ispunjava se neki obrazac u 5 primjeraka i to se predaje u upravu a uprava šalje u hzzmo. onda te vještak zove da utvrdi tjelesno oštečenje i da li ima osnove za naknadu.

ne znam probaj se raspitati, ali mislim da tvoja tužba ne pije vodu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija