Jump to content

Stipendija


dsemovca

Preporučene objave

Jedino što znam da je sve išlo preko psiho-socijalnih timova županije. Malo blesavo i bolesno, jer iste timove bi mogo iskritizirati do besvjesti, toliko su se trudili da ni braniteljskim udrugama nisu dostavili podatke o raspisanom natječaju (barem u mojoj županiji).

 

A baš sam mislio otvoriti postum o psiho-socijalnim timovima, a baš i hoću.

:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo kako meni pomaže "tettka" u Poodsjeku za hrvatske branitelje. Prema njezinim informacijama, mada oni nisu zaduženi za ovaj dio stipendiranja, već je išlo preko timova PSP, podnešeno je cca 5000 (pet tisuća) zahtjeva za stipendiranje. Navodno novaca u Fondu ima dovoljno za sve, samo će možda netko morati nadopuniti dokumentaciju, a do kraja mjeseca trebali bi se znati konačni rezultati.

 

"Tetka" je pokušala provjeriti informaciju u mojoj nazočnosti, preko MOBMS-a, no kao uvijek telefoni zauzeti, ali obećala je da će si dati truda isto provjeriti, normalno i javiti sva saznanja meni.

 

:-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

Održana sjednica Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na sjednici je donesena Odluka o dodjeli stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akademsku, odnosno školsku godinu 2006/2007. Odluka je donesena nakon provedenog javnog natječaja, a njome je dodijeljeno 1.916 stipendija za srednju školu, 930 stipendija za fakultete i visoka učilišta te 26 participacija dijela troškova za poslijediplomske studije.

 

 

 

Početak dodjela stipendija svečano će se označiti dodjelom pedesetak stipendija od strane potpredsjednice Vlade i predsjednice Upravnog odbora Fonda za stipendiranje Jadranke Kosor na susretu djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u nedjelju 14. siječnja 2007. godine, u povodu predstojećeg obilježavanja 15. obljetnice Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 

 

Da ne zbrajam u tančine, ovo okvirno iznosi oko 2000 tisuće stipendiranih srednješkolaca i studenata. No ipak u jučerašnjim medijskim člancima, vezano za drugi pasos, gosp. Ministrica, dala je izjavu za javnost kako će biti stipendirano oko 3000 tisuće kandidata ili opet ja dobro ne slušam ili ne čitam između redova i više ne zznam koji je podatak točan. Nije toliko možda ni važna brojka, ali ponovo se dešava da se priopčavaju različiti podaci, pa se ostali puk, zašto su hrvatski branitelji zbunjeni.

 

Rezultati raspisanog Natječaja za dodjelu stipendija biti će objavljeni na stranicama www.mobms.hr, no kada to se ne zna.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Natjecaj je bio raspisan u novinama, ja sam ga vidio u Glasu Slavonije i poslao za sina. Rok je bio vrlo kratak. A Kosorica je jucer na TV rekla, ja je cuo svoijim usima, da su stipendije odobrene svima koji su podnijeli zahtjev.

 

A zena mi jutros kaze da je negdje na netu procitala da ce do kraja mjeseca svima stici knjizice HPB s lovom na kucne adrese. Samo, sada je otisla raditi pa je ne mogu pitati gdje je to vidjela....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ja to znam. I to sam čuo kako su svima odobrene stimpendije, koji zadovoljavaju tražene kriterije. No jučer na informativnim emisijama izašla je s izjavom da se radio oko 3000 stipendija. Već sam kopirao članak sa stranica Ministarstva branitelja, a taj se broj razlikuje ni viš ni manje nego oko tisuću stipendija.

 

Kako sam ja i otvorio ovo pitanje, normalno malo se raspitajuči, govorilo se čak oko 5000 stipendija, a svakog dana to pada.

 

Tko baca pijesak u oči?

 

Dok ne bude službenih rezultata, možemo samo nagađati, a kad izađu onda ću tek reči to je to.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija