Jump to content

Otpremnina


dsemovca

Preporučene objave

Evo materije koja mi je baš poznata, a na upit jednog poznanika, postaviti ću slijedeće pitanje:

Temeljem odrebi čl. 10 st 3 Zakona o obrani (NN 33/02 i NN 58/02) i čl. 174 Zakona o službi u OS RH-a, braniteljima se uvečava otpremenina ovisno o vremenskom razdoblju sudjelovanja u Domovinskom ratu, na način da se za svaki puni mjesec dana sudjelovanja, otpremnina uvećava za iznos od 525,00 kuna.

Molim objašnjenje. :-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ti mogu reć,da su moji dečki iz postrojbe koji su svi odreda išli u 6a dobivali tako oko50-60 000 kn,bilo je to i više ali su im odbili porez,pa su im onda to vratili temeljem porezne prijave,e sad to ti počinje valjd sa duplom običnom otpremninom,to ti je oko 20 000 kn pa se onda dupla sa svakim mjesecom provedenim,jel,budući da su kod mene svi simali full svi su dobivali tu cifru kojo sam ti reko.Dalje,prvi veći činovi,dočasnički nosili su 5-10 000 više i tako....Najfrajer je bio naš bojnik doktor,skinuo se,da baš se skinuo iz vojske dobio duplu otpremninu nekih 200 000 kn(prije toga je dobio stan) i onda se zaposlio na hitnoj(mada ne smije po zakonu)i sad opet ima plaću 6-7 000 a i vidio sam ga na komisiji sredio si je da je invalid ,mislim 40 %, pa bože doktor je ..........(da taj mi je jednog dana rekao da je izgubio moj lječnički karton pa sad imam tek od "96)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da to sam zaboravio,to nam je sve bilo ponuđeno u preustroju,kada je bilo bodovanje pa ko je ispod crte može u karlovac,petrinju rjeku,neki su prihvatili i vis(tima je najbolje ,zavidim im)a ko nije htio dobio je duplu otpremninu ali da potpiše da izlazi iz vojske i da nikad neće ništa tražit.Obični vojnik je dobivao oko120 130 000 kn,zavisi od sudjelovanja jel, 500 kn po mjesecu,a kad ideš po 6a dobiješ tu običnu +uvećanje.za vojnika oko 60 000.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taki imaju devet života,ko mačka,taj sin makedonca koji je službovao u hrvatskoj i napravio ovoga.neka mu,debel je ko bure neće još dugo,zamisli situacije sretnem ga baš na prvostupanjskoj ,moram iz pristojnosti smradu pružiti ruku,šta ću zajedno smo "ratovali"(ja na položaju a on nemam pojma di je bio negdje na sigurnom,samo sam ga nekad čuo na motoroli)a izgubio mi karton sa par stvari na koje bi možda i ja sad dobio invalidnost i to dobru,recimo opalila me ručka na topu 130 mm točno uglavu,pa sam imao jedno trovanje hranom ,kad smo se svi z....li da izvinete,i još toga i on to sve izgubi majmun!!da i nije samo meni ,kasnije smo skužili većini je on to napravio.... 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da za hag,po knjizi generalabobetka koji je bio najjači od njih sviju i najpošteniji,mi smo tamo bili legalno po sporazumu tuđman-izetbegović,tko može nek si nabavi tu knjigu ,nevjerojatno sve piše i što treba i što ne treba zato je i nestala ,odnosno nije imala više izdanja nego je djeljena najtežim invalidima kao nagrada,tko može nek ovo nabavi,moj položaj je označen kao 5 domobranska pukovnija,Ha ha,.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolko ja znam vi ne idete u mirovinu po točki 6a,nek me netko ispravi ako griješim,e sad vojnik koji ima14 g profesionalne postrojbe,i recimo 1,2ili već koliko efektivnog civilnog staža to mu se sve zbraja,+duplo u ratu što mu se računa kao i efektiva(famozna antunovićkina direktiva )i ako je to 20 g ideš u 6a mirovinu.+60 000 otpremnine.toliko ak ti još šta nije jasno pitaj reći ću ti svoje iskustvo iz vojske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo kaže mi kolega da profesionalna nosi otpremniu onu po 500 kn x mjeseci +20 000, a opća nosi samo 3 prosjeka i da su ukinuli 6a, što znači da svi idu po 11-obolio u vojsci.ako si opća ne dobiš full otpremninu,al malo veća pemzija,a ako si profesionalna dobiš 60 000 i malo manju mirovinu,zadnje inf. bok!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle ako odem po točki 11 ,po obolio usljed službe,dobivam onih 60 milja? trebalo bi i više ali mene to ne kači odnosno da objasnim ,kad sam već počeo postojalo je jedno uvećanje za dvo odnosno za onoga tko se prijavio 3 mjeseca prije da će imati 20 god staža,tomu su davali 20 000 kn više,to govorim za 6a mirovinu ,to sad onaj koji ide u 11 gubi,dobiva samo onoh 60 000 a jesam ga zakompliciro........ samo onaj koji ide u 11 profesionalna nesposobnost uf........... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sretnem ja koleg, jedan ozbiljan krim policajac, zvat čemo ga xx i veli ti on meni da na oglasnoj ploći od sindikata u policijskoj postaji stoji dopis kako je ostvareno pravo na otpremninu 10x umjesto 3x. ja ne budi ljen gas u postaju a na oglasnoj ploči samo se jabuke prodavaju, ništa ja gas pa u policijsku upravu i tamo ništa naoglasnoj ploći samo neki dopisio sportskim igrama i sl.

igrom slučaja naleti drug sindikalista, ja njega pitam a čovek izbuljio oči...bez komentara.

čujem se ja sa kolegom xx a veli on da mu je to rekao kolega xxl a taj kolega xxl koliko ga ja poznajem nije baš ozbiljan...

znaći rekla kazala...

a ja tolko sretan bio jedva čekao da upalim komp i obavijestim legaliste..... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Za sve koje zanima visina otpremnine ( OS RH ) imam tablicu za izračun iste. Inače kao razvodnik sam dobio 69239,67 kuna otpremnine pod 6a. Za one koji idu pod 11. trebaju po novom dobiti isto kao i 6a ( bio na SPECTRI i tamo došao do tog podatka ). Inaće sam u mirovini od 31.12.2006. Moja adresa srecko.krznaric@zg.htnet.hr :thumbs:

 

p.s.

 

Tablicu za izraćun otpremnine možete skinuti na esadovoj web stranici.

 

Lijep pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prcan je napisao:

Jel može još neko potvrditi da su ukinuli mirovinu DVO po 6a, i kako da idu oni pripadnici u mirovinu koji navrše 20g staža a nisu oboljeli ni po jednoj točki a u tvari su neperspektivni. Jel ima još neko kavu informaciju?

Ne može ti nitko potvrditi jer je još na snazi Zakon o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO i ovlaštenih službenih osoba pa tako :

-»Članak 6.a

Na temelju odluke ministra obrane, ministra unutarnjih poslova, odnosno čelnika sigurnosno-obavještajnih službi djelatnoj vojnoj osobi, policijskom službeniku, odnosno djelatniku s posebnim dužnostima i ovlastima u sigurnosno-obavještajnim službama koji ima 20 godina staža osiguranja, a za koje se u odgovarajućem postupku utvrdi nemogućnost daljnjega profesionalnog razvoja, služba može prestati s pravom na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad uzrokovane ozljedom na radu ili profesionalnom bolešću.

U staž osiguranja iz stavka 1. ovoga članka ne uračunava se staž s povećanim trajanjem.

Obvezuju se nadležni ministri da jednom godišnje podnesu Vladi Republike Hrvatske izvješće o osiguranicima umirovljenim u skladu s odredbom stavka 1. ovoga članka.

Nadležni ministri propisat će postupak utvrđivanja nemogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja iz stavka 1. ovoga članka.«

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija