Jump to content

Kako rješiti problem oko stana?


anonimno

Preporučene objave

Suprug me ostavio prije godinu dana.Sada želi sporazumnu rastavu braka.Naime,kupili smo prije tri god.stan na kredit na otplatu u trajanju od 25 god..Dogovaramo se oko podjele ali ne ide nam baš najbolje.On mene i djecu (djeca su iz prvog braka),zajedničke djece nemamo,"pušta" da budemo u stanu slijedećih pet godina s time da sebi ostavlja pravo da kada "poželi" u tih pet godina da se useli i da živi u svojoj polovici stana.Što mogu napraviti da ga spriječim?

..Ako ne pristanem na to idemo na sud koji će vjerojatno podjeliti našu imovinu.Što će se u tom slučaju dogoditi,kakvu presudu bi sud mogao donijeti u tom slučaju jer stan je pod kreditom ?.

 

..hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mogu eventualno naci nekog (citaj muskarca) koji ce me natjerati da cistim i perem jer ja sam zenska osoba iako se vama ucinilo da vam odgovara muskarac. Sada mi napisite da je sramotno sto jedna zena tako jednoj zeni pise ili nesto slicno...:)

Ne ne bi vam trebalo pripasti vise s obzirom da imate djecu jer djecu ima i on ako ste mozda zaboravili tu neupitnu cinjenicu. Ili ste vi mozda zaceli bezgrijesnim zacecem? :))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da ako se žena rastavlja i živjet će s djecom pretpostavljam da joj treba više prostora. Kako je to rješeno u Zakonu nemam blage veze jer nisam pravnica. Dakako da do oplodnje nije došlo bezgrešnim začećem, ali je isto tako činjenica da djeca uglavnom pripadnu majci.

Btw, ja nisam ona koja je otvorila topic nego samo jedna žena koja ima malo razumijevanja za nekog u nevolji - rastava, krediti, djeca...

Nije sramotno nego tragično da vi kao žensko odgovarate u stilu "tko vam je kriv što ste čistili i prali". Pretpostavljam da ste mladi i ne kužite kaj je život, a možda ste samo ljuštura bez razumijevanja i sućuti. Kako god bilo, žalim vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica da dijete uglavnom pripadne majci je tragična.

Da bit će da ja ne kužim život jer nema suosjećanja prema ljudskoj gluposti, pa bila ona muška ili ženska. Svatko bira svoj put...a zena koja je cistila i prala nije maloljetno bice koje treba zastititi, to je bio njen odabir, pa neka se s njime i nosi. Da upravo tako, tko joj je kriv (osim nje same)?

Opcenito u zivotu ne bi trebalo raditi stvari zbog kojih cemo se kasnije kajati...ali eto neki ljudi krivo odaberu sto i nije toliko tragicno koliko nemogucnost priznavanja vlastite greske, pa zato traze osobe poput vas da ih glade po glavi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudska glupost je jedno, a ljudska muka drugo. Osobno ne podnosim ljudsku glupost jer donosi samo nesreću. Nijedna žena ne bira čišćenje i pranje povrh nečeg drugog (pametnijeg posla) što će ju ispuniti kao ljudsko biće. Ali činjenica je da netko mora i to raditi, a muškarci to uglavnom ne rade, dapače s gnušanjem odbijaju. To je žalosna istina. ostalom ova žena pita kako da riješi problem stana, a nisam primjetila da ste joj vi išta suvislo (u pravnom smislu) odgovorili. Svoje komplekse i zloću rješavajte na nekom drugom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudska glupost ljude odvodi u muku i nesrecu bas kao sto je doticnu gospodju odvela u tom smjeru. To sto muskarci u vecini slucajeva ne ciste i ne peru nije neka novo otkrivena spoznaja i ne umanjuje glupost doticne.

Ako niste primjetili ja sam joj tzv. pravni savjet dala rekavsi da joj to sto ima djecu nece dati pravo na vise od polovice stana te da ga ne moze sprijeciti u njegovom ostvarivanju prava na polovicu stana. Za razliku od vas koja ste se nasla prozvana iz nepoznatog razloga, pa meni dijelite moralne prodike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija