Jump to content

mirovinsko, hitno!!!


anonimno

Preporučene objave

Ratni put, potvrdu o statusu dragovoljca (ako imaš) ili branitelja, svu liječničku dokumentaciju od ranjavanja, fotokopirati i ovjeriti liječnički karton (ako ideš na PTSP i psihološko testiranje i nalaze od psihijatra i ako si imao dnevnu bolnicu i psihoterapije), rješenje o statusu HRVI i to bi trebao predati sa zahtjevom tvoj liječnik opće prakse na mirovinsko. (ako sam nešto zaboravio ispravite me).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svu medicinsku dokumentaciju, pazi oni traže originale, no na to ni u ludilo ne pristaje, već iste kopiraj i ovjeri u Pododsjeku za hrvatske branitelje.

Status HRVI-a, status dragovoljca, od obiteljskog liječnika formular kojim se upučuješ na HZZMO. Ako sam nešto zaboravio, nadopunite, moram se malo opravdati uhvatila me neka viroza, ali od Legalisa ne mrdam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebaš ovjeravati kopije medicinske dokumentacije već samo priložiti kopije. Ovjeravaš samo kopiju svog liječničkog kartona i to se ovjerava tako da kopiju kartona potpiše tvoj liječnik opće prakse te na svakoj stranici udari pečat. Ratni put trebaš imati jer ako to nemaš kao i status branitelja ili dragovoljca steći ćeš status civilne žrtve rata iako imaš status HRVI. Za svaki slučaj samo ponesi originalnu liječniku dokumentaciju na uvid prilikom vještačenja, ali to ostaje kod tebe.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radnu knjizicu svakako jer ti ne mogu odrediti radni staz bez nje, one potvrde o vremenu provedenom u obrani iz vojnog odsjeka (radi radnog staza), ukaz o cinu ako ga imas, potvrdu da si hrvi i da si dragovoljac, onda jos 2 ili cak 3 potvrde da nisi ili jesi korisnik prava iz mirovinskog osiguranja - to nece oni sami obaviti..... pa onda preslik osobne iskaznice, preslik domovnice ... svakako moras do lokalne skrbi a oni tamo imaju tocan popis sto ti sve treba...

 

e, da i kad to predas na urudzbeni zapamti broj jer kasnije mozes nazvati onaj njihov info telefon pa se raspitati u kojoj ti je predmet fazi.

 

meni je predmet stajao jedno dva mjeseca bez veze tamo jer mi nisu poslali obavijest da trebam donijeti radnu knjizicu i da nisam nazvao vjerojatno bih jos cekao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očigledan primjer da se malt ne u svakoj Županiji radi drugačije. Karton ovjerava liječnik, a liječničku dokumentaciju, po tisuću puta spominjem ono "tetku" iz Pododsjeka za hrvatske branitelje, jer jedino (u poslijednje vrijeme) priznaju njihovu ovjeru. Stvarno da poludiš od te zavrzlame, nikako da usklade postupak, pa ti onda pomagaj braniteljima. Na kraju ispada da ga nemjerno vozaš. :horor: :clint:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija