Jump to content

rastava braka i imovina


anonimno

Preporučene objave

U braku sam 13 godina. Muž je pokrenuo rastavu braka. Imamo dvoje djece 12 i 13 godina. Živim u njegovom stanu koji je naslijedio od oca. Rekao je da ne mogu dobiti ništa od stana i da djeca mogu ostati, a ja da se moram iseliti. Znam da će djeca pripasti meni, jer u pitanju je njegova ovisnost o alkoholu. Ako djeca pripadnu meni, imamo li prava na nužni smještaj i koliko to traje. Znam da ga mogu tužiti za zajedniči dio koji smo stekli u braku, ali sve to nije puno, jer se i tokom korištenja uništilo. (auto, namještaj, sitnice) Može li nas on izbaciti iz stana kad rastava završi ili ima neku obavezu prema nama, osim alimentacije. Stan je velik 120 kvadrata.

Ja nemam nikakvih nekretnina i jedino rješenje je da unajmim stan koji danas i nije baš jeftin.

Mogu li ga tužiti za zlostavljanje...psihičko i emotivno, mene i djece, i kako to funkcionira u praksi. Nemam nikakvih dokaza da je ovisnik osim potvrde da sam već u prve dvije godine braka bila kod psihijatra zbog bračnih problema, pa zatim 1997 i 1998. No tamo su tražili da dođe i on, međutim nije htio. Pokušavala sam puno puta spasiti brak i razgovarati o problemima, no nikakvih efekata nije bilo. Ovo je kraj naše priče i nakon svega ne želim završiti na cesti skupa sa djecom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija