Jump to content

zlostavljanje


anonimno

Preporučene objave

Da li u našem zakonu postoji naknada za dugogodišnje zlostavljanje. Koliko to iznosi od-do?

Da li ovisi koliko je godina trajao brak? Kako se može dokazati i gdje? Ima li razlike u naknadi, ako je bilo fizičko zlostavljanje ili psihičko? Koje tužbe se podnose, ako su zlostavljana i djeca i majka? Da li pojedinačna za svakog člana ili za sve zajedno?

Da li postoji slučaj tužbe za diskriminaciju nad ženam? I koja je odšteta? Kako to izgleda u praksi?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam nikada zvala policiju, jer mi je bilo neugodno zbog susjeda, jer bi me izbacio iz stana, jer bi djeca još više trpila, i jednostavno sam mislila da će se stanje promijeniti. I tako dugi niz godina....al sad sam došla do kraja i ne mogu više. Snosim možda dio krivice jer nisam reagirala odmah i što sam dozvolila da to traje tako dugo. No ipak kad nemate kud i kad se trebate brinuti o dvoje djece nemate ni puno izbora. Udruge koje se bave pomoćima ženama i njihovoj djeci su ionako pretrpane i nemaju dovoljno smještaja. Zar da spavamo na ulici?

je napisao:

pa za zlostavljanje mi je prirodnije zvati policiju i razvesti se nego trpiti. ne mislite isto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ne aznam kako dokazati sve to....osim što imam od 1993. nalaz tj mišljenje psihijatra kojem sam se obratila kad mi je bilo jako teško. Pa opet tako 1997 i 1998, gdje piše da sam bila anksiozna, plačljiva, depresivna i da dolazim zbog problema u braku. Gdje se tražilo da dođe i moj suprug na razgovor, no on na to nikada nije pristao, jer s njim je sve u redu i nije lud. Pokretač svega je alkohol i to je uzrok naših stanja. I kad nekome hoćete pomoći i dajete sve od sebe da pokušate razumjeti, a nailazite na vrijeđanja i omalaovažavanja, naravno da se nakon toliko godina osjećate izmanipulirani....pogotovo nakon što je prije dvije godine on podnio zahtjev za razvod koji je brzo povukao jer je vidio da sam pristala. Nakon toga nekoliko mjeseci je bilo ok, no onda je sve počelo po starom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija