Jump to content

fiksni iznos alimentacije


anonimno

Preporučene objave

molim Vas da mi netko pomogne.

Dodijeljena mi je alimentaciaj 35% od plaće za jedno dijete i tada je toiznosilo 1300 kn, Tkao mi se nastavilo izdvajati od plaće bez obzira što je plaća porasla. napominjem da sam u jednom pismu sudu tražio točno specificiranje-odgovor nisam dobio. sada mi dolazi ovrha na pola plaće koju je tražila bivša supruga u iznosu pola plaće. Sada ja imam još dvoje djece i nisam nikada tražio smanjenje alimentacije jer bi to bilo krajnje neodgovorno od mene. Po sadašnjoj plaći ispada da za svako dijete treba 3500 kn, kao što traži bivša za prvo dijete.može li mi netko reći dali je to normalan iznos, jer ja sada više nemam nikakvih sredstava za život i ispašta drugo dvoje djece za koje nakon ovrhe i plaćenog kredita za stan kojeg sam tek kupio, ne ostane apsolutno ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete traziti, ali dali cete dobitit to je nesto drugo, osim toga vi biste morali tuziti svoje dijete zbog toga, jer alimentacija je za dijete a ne na bivsu suprugu.

Iznos niste dobili specificirano jer je naveden poststak od place, 35%, a to znaci da bi to bilo i 35% da se placa smanjila, pa bi u prozivnom izdvajali manje.

vi ste s ostatkom od place trebali raspolagati drugacije.

Tuzbu mozete podici ali sud Vam nece uzimati u obzir sto Vi imate obustavu za stan tim vise jer u tom stanu ne zivi Vase dijete iz prve bracne zajednice, vec ce gladati ukupan netto iznos bez obzira na visine i broj vasih privatnih obustava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala, ali ajdemo zanemariti stan, nistko ne uzima u obzir drugo moje dvoje djece, znači li to da za prvo dijete je potrebno 3500 kn što nije po nijednom zakonu (taj iznos samo dajem ja a gdje su supruzina primanja na to). Ako je potrbano za jedno dijete 3500 onda je isto toliko potrebno i za drugo i treće, na toj osnovi tražim smanjenje dakle isključivo radi druge djece koja nisu ništa manje važna . mislim da se ipak malo razbacivamo sa tim iznosom jer neke tročlane obitelji imaju sveukupna primanja 3000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste u drugi brak usli sa saznanjem da is svojih primanja izdvajate 35% place i u tim , NOVIM, materijalnim uvjetima ste stvaorili novu obitelj.Nitko ne govori da su ta djeca manje vazna, ali ona ipak imaju svu vasu ljubav i vas ,a ovo prvo dijete nema sve to.Osim toga Vasa primanja i nisu toliko mala ako Vam je 35% 3500 kn/mj, Danas rijetko tko toliko zaradjuje. Primanja supruge s tim nemaju nikakve veze iako se dijete nalazi s njom.Ona se za dijete brine na drugi nacin, mora biti oba roditelja u nekim trenutcima+ sve ostale tekuce obaveze, dakle preuzela je dio obaveza oko djeteta koje su nekada bile Vase, pa su njeni materijalni doprinosi umanjeni u odnosu na Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi gospodine, svatko ima primanja po svojim mogucnostima i to ovisi u kojoj se firmi radi.

Ako Vasa bivsa supruga nije u radnom odnosu onda se Vama povecava iznos uzdrzavanja ( niste naveli da li supruga radi ili ne ), jer majka nema dovoljno da uzdrzava dijete, sto ne znaci da je los roditelj, pa nema osnove niti traziti dijete.

Niste naveli ni da li Vasa sadasnja supruga radi ili ne, pa koliki je njezin doprinos onda Vasoj zajednickoj djeci.Mozda bi se i ona, ako ne radi, mogla zaposliti da Vama u novoj obitelji bude financijski lakse. Mozete traziti smanjenje uzdrzavanja, ali da li cete ga dobiti to je upitno, a kako ce to djelovati na Vase dijete iz prvog braka, i o tome jako dobro razmislite.Mozda biste mogli vise izgubiti nego dobiti.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i da bivša supruga radi i ima dobra primanja bolja od moje sadašnje supruge ali vi opet samo po jednom djetetu.

Već dovoljno gubim što ju rijetko imam priliku vidjeti a ako ćemo pravo nikada nisam do sad tražio smanjenje a kako to utječe na odnos kad majka stalno tuži oca??????Divno , ali će se to sve vidjeti kada malo dijete poraste pa dobije svu dokumentaciju na ruke

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vasa sadasnja supruga je majka Vasoj sadasnjoj djeci i ona nema nikakve veze, niti njena primanja s primanjima bivse supruge. Gledajte, 35% na manji iznos place je manje izdvajanje, a 35% na vaeci iznos je vece izdvajanje, i to se odnosi na VAS NETTO bez obzira na obustave bilo kakve vrste.

Ako roditelji imaju vece mogucnosti onda se odredjuje i veci iznos uzdrzavanja.U pravilu se uzima da dijete ne smije imati manji standard od roditelja koji placa uzdrzavanje. Uzima se tako da ako vi placate za dijete 3500 kn/mj onda je doprinos majke oko 2000kn/mj + sva ostala briga koju Vi niste zbog odsutnost u mogucnosti pruziti, a koliko vidim da majka ima primanja koja to mogu pokriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja se slažem da je taj iznos prevelik bez obzira na povećana primanja dotičnog gospodina.

3500 kn se sigurno ne potroši na jedno dijete mjesečno osim ako u to ne ubrajamo i mamine cipele...:))

Točno je da dijete ne bi trebalo živjeti manjim standardom nego roditelj, ali onda je isto tako jasno ni da taj isti roditelj ne bi trebao živjeti manjim standardom od djeteta koje uzdržava. A da ne spominjemo da čovjek ima još dvoje djece!! Znači po toj računici bi jedno dijete dobivalo pola plaće, a ostalo dvoje djece skupa s ocem (da ne ubrajamo sadašnju ženu) s drugom plovicom.

Pa zar je to normalno? Tko je tu lud?

Pozdrav od ženske osobe :)

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani gospodine, i ja sam žena ali sam na vašoj strani - ili bolje reći na strani razuma, u odnosu na gore navedene navode očito žestokih feministkinja. Nismo ni mi žene svetice...pročitajte malo po ovim forumima. Dakle, i ja smatram da je iznos koji dajete za jedno dijete preveliki. 3500 kn za jedno dijete je suludo, pogotovo ako drugo dvoje djece nema toliko - a očito nemaju. Ma dajte, molim vas, zar jednom djetetu doista treba toliko??? Od tog iznosa često žive cijele obitelji. Javite nam se da li ste uspjeli u svom - po mom mišljenju pravičnom naumu.

Svako dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i još nešto da nadodam kada dolazite u odvjetnika za smanjenje alimentacije on traži SVE. Dakle izlistanja vaših plaća, sadašnje supruge, bivše supruge, vaše kredite i sve ostalo jer mislim da je to i normalno.

kupnja stana nije nikakav luksuz jer priznajete da se mora negdje živjeti, luksuz su vikendice na moru i skupi auti itd...

prema tome nema sumnje traže se svi faktori, za one koje su odgovarali da to nema veze i da sam morao paziti na rate, ma dajte.....i ja bih volio da ne moram plaćati stan, da sam jednostavno dobio besplatno, a k tome sam bio i branitelj ali koga briga....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija