Jump to content

domovnica


stoilova

Preporučene objave

Mislim da ne obzirom da su vam roditelji makedonci, pa ne možete tražiti državljanstvo po pripadnosti hrvatskom narodu. To što ste rođeni u RH vam ništa ne znači jer ste punoljetna osoba. Državljanstvo možete steći ako ste u braku sa drž. RH duže od 3 godine, neprekidnim boravkom u RH dužim od 5 godina ali računajući pet godina unatrag od podnošenja zahtjeva, po pripadnosti hrvatskom narodu, dijete kojem je u trenutku rođenja bar jedan roditelj bio drž RH i td. Provjerite da možda svejedno niste kojom srećom upisana u knjigu državljana no čisto sumnjam u to. Pogledajte Zakon o hrvatskom državljanstvu pa možda uspijete pronaći neku caku, a najbolje vam je otići u policijsku postaju u mjestu rođenja i sa upravnim referentom za statusna pitanja stranaca i azil te u matičnom uredu provjeriti kakvo je stanje. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste prvih 5 godine živjeli u RH normalno da ste upisani u knjigu rođenih u RH nisu roditelji sigurno išli upisati vas u makedoniju.imate li na nekom starom rodnom listu matični broj7ja imam iako su mi starci iz BIH odnosno Vojvodini.Moji su bili samo 6 mjeseci mog života u RH o+i imam državljanstvo.NA SVU SREĆU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi građani rođeni iza 1961 upisivani su u Knjigu državljana RH. Neki su se upisivali kao Hrvatsko drž. a neki kao Jugoslavensko drž., plus u rubrici Nacionalnost roditelji bi upisali hrvatska, srpska, makedonska..Provjerite, no mislim da ako ste prešli 5 g ,orate dobiti domovnicu.No taj će vam postupak trajati jer sada je to uz malo više provjere nego prije 10 -tak godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da , mislim da je diamond u pravu i da Domovnicu dobijete ima malo izgleda.

Prije nekog vremena to sam sređivao za svoju nećakinju kojoj je majka Hrvatica i koja je rođena u Hrvatskoj i jedno od pitanja koja su postavljena je i njezino aktivno sudjelovanje u pitanjima nacionalnosti t.j da li je u svojim sredinama isticala svoju pripadnost domovini u kojoj je rođena.

Postupak traje već 1.5 godinu i još su traženi i dodatni podaci.

Ali odobravam ovakav pristup vlasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav svim korisnicima i posetiocima foruma!

Imam jedno pitanje pa ako moze odgovor, bio bih veoma zahvalan.

Naime rodjen sam u Splitu 1975 godine i pohadjao skolu do svoje 12 godine,gde su moji roditelji ziveli do 1987 i kasnije se preselili u Vojvodinu.

Otac je radio u bivsoj JNA u Lori.

Dali bi ja posto sam rodjen,zivio i pohadjao skolu do 5-og razreda imao pravo na Hrvatsku domovnicu?

Volio bih da ostvarim to pravo!

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija