Jump to content

Molba za pomilovanje


anonimno

Preporučene objave

POZDRAV! Željela bih vas zamoliti ako mi ikako možete pomoći. Trebala bih napisati molbu za pomilovanje ali nikako nemogu pronaći primjer kako se ta molba točno piše, radi se o kaznenom djelu vezanom za neplaćanje poreza, pročitala sam da se molba može napisati odmah kako presuda postane pravomoćna, osoba o kojoj se radi već je u kaznionici na izdržavanju kazne..ali zdravstveno stanje i opća situacija obitelji je loša...ako bi mi itko mogao pomoći o tome što treba pisati u molbi bila bih jako zahvalna. HVALA! unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 godina kasnije...

pozdrav svima!

zaručnik mi je mjesec dana na izdržavanju kazne....

kako bih mu pomogla mislila sam sada odmah pisati molbu za pomilovanje, u slučaju da je odbiju.....mislila sam nakon 1/3 pisati zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne ili za uvjetan otpust zbog nekih okolnosti koje su se dogodile poslije presude? koje je bolje za pisati to jest učinkovitije ili po kojem redosljedu šta prvo da pišem... help

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj stav je, a ne moraju se drugi složiti sa mnom, jest da inicijativu prepustite osobi koja izdržava kaznu tj zatvoreniku. smatram kako svatko od njih najbolje zna kako je napisati(ako ne zna u kaznionicama rade ljudi koji mu u tome mogu pomoći).

što se tiče neke šprance za pisanje bilo kojega od spomenutog smatram da nema takve koja bi vrijedila za sve. zašto to kažem? svki ima svoj život uvjete radi kojih traži nešto od navedenog te je sve individualno. valja proučiti zakonske odredbe po pitanju svakog od nevedenog te vidjeti postoje li uvjeti za podnošenje molbe. mislim da nitko neće pogriješiti ukoliko pristupite kao što ste pristupali pisanju zadaćnice u školi-ako vam to nije bilo tako davno pa se sjećate, a ako jest- svaka zamolba treb imati glavu i rep.dakle u uvodu neke podatke o djelu, dužini kazne ili neke druge tehnikalije te krećete nagovješćivanjem razloga koje kasnije krenete obrazlagati. za sve što možete dokumentirati( neke liječničke ili druge potvrde isl) to i navedete i priložite.

posebo naglašavam pisanje molbe za uvjetni otpust koji bi trebao(naglašavam da ja tako razmišljam) pisati zatvorenik jer prijedlog daje ustanova u kojoj on/ona izdržava kaznu i sa njima on tempira vrijeme podnošenje iste, a obzirom se on/ona procjenjuje suradnja i dostupnost tretmanskim argumentima su jak argument.

još jedna stvar- ne podnositi dvije od tih molbi istodobno već prvo pričekati rješavanje npr. pomilovanja pa onda pisati iuk.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima...

mislim da ću ipak ja morati pisati, barem za pomilovanje i zahtjev za ublažavanje kazne jer netko mu je napunio glavu da tko to piše, priznaje da je kriv i sad traži milostinju. i on će rađe izdržati nego tako reći moliti. a za uvjetan otpust će tek nakraju pisati kad mu ostane tek nešto sitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da bi trebala biti riješena jedna da bi se išlo rješavati drugu, jer bi tijelo koje o tome odlučuje trebalo bi imati točne podatke o dužini kazne, da se ne desi da npr. dobije netko 2 mjeseca iuk, a toliko dobije pomilovanja te ste na kraju na istome-kao da ste pisali samo jedno od toga,no možda netko od forumaša ima iskustva iz prve ruke?

martinav- svatko je sebi mjerodavan te neka se on ne zamara previše sa time št netko drugi kaže jer ti instituti postoje s razlogom. dakle, samo pogledaj koje okolnosti zakon predviđa za iuk i ako ima argumenata borite se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija