Jump to content

poslijediplomski ili poslijediplomski specijalistički studij??


konte

Preporučene objave

Završavam dodiploski studij ekonomije i namjeravam upisati poslijediplomski studij pri Pravnom fakultetu smjer fiskalna politika i fiskalni sustav. Zanima me koja je točno razlika između poslijediplomskog studija ili poslijediplomskog specijalističkog studija i da li mi on omogućava pristup pravosudnom ispitu kada se zadovolje ostali uvjeti.

Upoznata sam sa time da se mogu kombinirati dodoplomski stuiji sa posijediplomskih različitih struka, ali mi se čini prejednostavno da mi takva kombinacija (umom slučaju) omogućava da ne moram upisati pravni faklutet ispočetka (što je bila moja prvobitna nakana) a da radim pravnoj struci.....

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na stranicama Pravnog fakulteta na www.pravo.hr naci cete sve potrebne informacije. Pogledajte starije postove, vec smo raspravljali o razlikama spec. studija i ostalih. No moram vas razocarati, tesko da cete se upisati, a necete moci ni pravosudni polagati bez diplome pravnog fakulteta. E pa ako vas se ide sve ispocetka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poslijediplomski specijalistički studij «Fiskalni sustav i fiskalna politika» mogu upisati diplomirani pravnici i diplomirani ekonomisti koji su tijekom studija postigli najmanju prosječnu ocjenu 3,5, te koji vladaju jednim svjetskim jezikom.

 

Poslijediplomski doktorski studij "Fiskalni sustav i fiskalna politika" mogu upisati diplomirani pravnici, ekonomisti i politolozi koji iz ispita dodiplomskog studija imaju prosjek ocjena najmanje 3,5 te vladaju s najmanje dva svjetska jezika.

 

Pravosudni ispit mogu polagati samo oni koji su diplomirali pravo i imali poslije odgovarajući staž u praksi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija