Jump to content

počasni činovi iz 91,92,93,94 godine


sejn

Preporučene objave

dali će se šta učiniti po tome slučaju

 

vrlo tesko u ovakvoj situaciji u kojoj bilo kakav pokusaj preipitivanja ispravnosti pojedinih rjesenja ili ukazivanja na apsurdnost rezultata njihove provedbe u praksi nailazi ne samo na rijetko vidjen kolektivni otpor (u pravilu ne laje pas zbog sela nego zbog sebe), vec se od strane pojedinaca prikazuje kao napad ne samo na dignitet domovinskog rata vec i na samu drzavu.

 

po mom misljenju, daleko je vjerojatnije, obzirom na brojke koje nitko ni u crnom snu nije mogao niti pretpostaviti (32.764 ptsp-zahtjeva samo u zadnjem valu, samo tijekom jedne, 2005 godine!) da ce se problemi nastali usljed ovolikog broja bolesnih ratnika rjesavati na nacin da ce se svima ukidati ili smanjivati prava jer je jednostavno nemoguce toliki broj ljudi financirati po postojecem zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svi živimo u nadi da će pravna hrvatska stati na kraj ratnim profiterima a to je blaga riječ za takve prevarante jer to su najobičniji kriminalci koji rade štetu republici hrvatskoj u financijskom smislu a najveću štetu rade istinskim hrvatskim braniteljima na način da je hrvatska javnost stekla vrlo ružno mišljenje o hrvatskim braniteljima. zašto je to tako:

izradom loših nacrta zakona o pravima hrvatskih branitelja širom su se otvorila vrata kriminalcima i ratnim profiterima što je rezultiralo dugačke redove pred uredima za vještačenje statusa rvi-a i prava na mirovinu. u toj koloni u kojoj se nalaze i istinski domoljubi i branitelji svi su izjednačeni i poznato je da se 90 % dobivaju rješenja sa odbijenicom bez obzira da li se radi o branitelju ili " branitelju".

kako hrvatska javnost gleda na to ne trebam opisivati, bar ne na ovom forumu jer ima puno postova sa sadržajem kao što je ovaj iznad.

kad se gleda iz šireg aspekta kreatori ovakvih mišljenja su potpuno u pravu i razumljivo je da se brinu kuda ide njihov novac jer taj novac ne pada sa neba nego se oduzima od njihovih i onako osakačenih plaća.

ja vidim rješenje samo u izmjeni zakona o registru hrvatskih branitelja jer moramo priznati da je u tom registru previše branitelja iz borbenog sektora. dakako trebaju se riješiti i kriminalci koji su prevarili državu i sva stečena prava oduzeti i kazniti ih za kazneno dijelo prevare, ako je potrebno renovirat ćemo goli otok.

sa uvjerenjem da su me donekle shvatili forumaši koji postavljaju postove poput ovog iznad, mislim da bi trbao prestati pritisak na svakog branitelja koji u nedostatku informacija svoja prava traži preko foruma.

živa je istina da ima na ovom forumu profitera koji naše informacije koriste u svoju korist. mi si tu ne možemo pomoći jer mi ne radimo nacrte zakona koji bi pod hitno trebalo izmjeniti.

potrudio sam se koliko sam mogao da prikažem situaciju u kojoj se nalaze istinski branitelji i svjestan sam toga da ću ubrzo dobiti čekić po glavi od nekog anonimusa a tu si ne mogu pomoći. na kraju krajeva borili smo se za slobodnu zemlju sa slobodom mišljenja. :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kraj tolikih udruga i inih ustanova da se ne može između samih branitelja dogovoriti da bi netko bio pravi branitelj gospodo moja treba imati najmanje 50 dana prve linije bojišnice sa oružjem u ruci izuzev prijatelja koji su višom silom bili prekinuti u tom istrajanju (ranjavanje ili pogibija), to bi bilo pošteno prema svima osim prema onima koji su prava ostvarili temeljem prijevoza do pozadine i odvoza iz pozadine i sličnih bivanja. Na želost neki su prava ostvarili temeljem toga da s bili prijavljeni u mjestima kuda se protezala prva linija a samo bojište su vidjeli preko TV-a negdje tamo daleko i sad smo tu gdje jesmo i nema nekog lijeka svemu tome osim antidepresiva ujutro i navečer. :bonk: nažalost ispada da je bilo najbolje :trk: ali tko bi onda bio tamo da smo svi tako

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poznato je da se 90 % dobivaju rješenja sa odbijenicom

 

ja problem uopce ne lociram tamo gdje ga ti vidis, iako je veliki korak naprijed sto barem priznajes da u cijelom ovom cirkusu nije sve cisto.

 

inace, gornja tvrdnja o "90% odbijenica" je potpuno netocna, od navedenih 32.7634 branitelja koji su 11 (jedanaest!) godina nakon rata zatrazili status rvi prvih 7237 je na drugostupanjskim rijeseno ovako:

 

5966 - priznat status rvi

1271 - odbijeni

 

pretpostavljam da tih 1271, u skladu sa savjetovanom praksom na ovom forumu, nastavlja "kupiti papire" i spremati slijedeci izlazak pred komisiju.

 

jednako tako, apsolutno se slazem da se na ovom forumu nastavi praksa upucivanja zainteresiranih u sve zackoljice raznih pravilnika kojima se garantira nekakva dobit jer mislim da ce se tom praksom najbrze doseci kriticna masa nakon koje ce netko mjerodavan popizditi i posljedicno poduzeti nesto.

 

takodjer, dobro je da svi zainteresirani mogu vidjeti sto se u praksi dogadja u svijetu rvi.

 

medjutim, ne vidim razloga zasto moja upozorenja da je unaprijed smisljeno manipuliranje sa simprtomima bolesti i pravom na zalbu s ciljem kupljenja i otpremnine i mirovine kazneno djelo ili moje zgrazanje nad cinjenicom da od 10 dodijeljenih zemljista sa komunalijama, 7 biva istog trena prodano, sto je nacin postupanja mesetara nekretninama, a ne rvi bez rijesenog stambenog pitanja - nazivas "pritisak"?!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer mislim da ce se tom praksom najbrze doseci kriticna masa nakon koje ce netko mjerodavan popizditi i posljedicno poduzeti nesto

 

zaboravio sam dati obecani osobni doprinos ovoj tezi:

 

naime, buduci da se s dijagnozom ptsp za razliku od vozacke, gubi barem oruzana dozvola, onaj tko si zeli zadrzati oruzje u istom ormaru - jednostavno posalje suprugu bez dijagnoze po oruzani list i pokloni joj svoje (oduzeto) oruzje.

 

sve zakonito, a kako ce nejaka supruga sprijeciti branitelja da, po vlastitom nahodjenju, dodje do istog pistolja, ne znamo, ne vjerujemo da ce to uspijeti fizickom silom.

 

po pisanju nacionala, ova pojava je uocena poglavito u dalmatinskim policijskim upravama, pa steta da samo oni koriste ove blagodati, kopirajte po volji, sad znate know-how i znate da funkcionira u praksi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pokušavam shvatiti odakle kod tebe takva briga i interes za prava hrvi..ja osobno niti ne znam podatak koliko je točno osoba podnijelo zahtjev,te koliko je od toga riješeno pozitivno a koliko negativno..niti je lijepo tome se izrugivati i omalovažavati.Nitko od nas ne zna kako je drugome,tj.nismo pozvani suditi,već razumjeti..a ako ne razumijemo, ne bismo trebali paušalno donositi zaključke i razne objede na račun stradalnika..nepredvidivi su putevi Gospodnji, pa budimo manje oholi i ponekad se poklonimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brizi za naše nejake supruge, ali one su navikle živjeti sa nama ovakvima kakvi jesmo i vjeruj mi puno su puno jače nego što se to čini ( životni oslonci za nas kao i naše obitelji ). Nego da te malo utješim gospodine dušebrižniće naših supruga po Zakonu o oružju isto ne može biti prodano ili dato u posjed osobi na istoj adresi na kojoj prebiva ili boravi osoba koja je izgubila ovlaštenje za držanje ili nošenje vatrenog oružja).

Dakle ovaj strah ti je neopravdan , a sve druge strahove oko financija, stanju u državi i dr. morati ćeš potražiti na drugom mjestu. Tu ti ne mogu pomoći . Pozdrav tebi, a ukoliko sam opet skrenuo sa teme opetovano se ispričavam uredništvu . Željko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle ovaj strah ti je neopravdan

 

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/page/2006/11/06/0331006.html

 

moguce da si ti, kao onaj "blizi vatri" upuceniji od mene... kazi onda ti meni gdje je vic sa ovom informacijom?

 

1-hrvatski novinari masovno (nacional, t-portal, slobodna...) lazu i plase javnost

2-ti si nesto pobrkao

3-postoji jos jedan korak, glasi "supruga formalno prijavi boraviste kod mame"- pa onda slijedi "supruga se naoruza"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niti je lijepo tome se izrugivati i omalovažavati

 

mozes li mi objasniti zasto si iznosenje tocnih brojki shvatio kao "izrugivanje i omalovazavanje"?

 

mislim da je svakom pravom hrvi u interesu da se one znaju, a ne presucuju ili, slucajno ili namjerno, iznose neistiniti podaci o "90% odbijenica"

 

takodjer, vjerujem da ce ti kao pravom hrvi-u biti drago da su upravo uslijed tolike rasprostranjenosti ptsp-a medju braniteljskom populacijom drzavni organi poduzeli i konkretne mjere poput npr ove:

 

http://www.nacional.hr/articles/view/29908

 

koje su urodile rezultatime i dale za pravo svakome tko je sumnjao da se u svemu ovome nesto gadno muti, sto svakako treba pozdraviti, i to prvenstveno branitelji.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako smo protiv takovih stvari i lažnih branitelja, ratnih profitera i liječnika koji svoje osobne dohotke moguće na ovaj način popravljaju, ali u pravnoj državi zna se tko donosi presudu, a ti im presudio "onako", rekli novinari i to je to: ako si se ti usudio presudit nađi nekoga da ih odmah i kazni i provede sankciju. Ma malo karikiram, vjerojatno i možebitno je da ima toga, govorili smo i o tome, pa zaključili da nam je tema beskonačna. Mi na forumu ti, ja i dr. branitelji ovim načinom nismo mogli promjeniti takovo stanje, a za onaj slučaj da žena prijavi adresu kod svoje majke, e ako još i to rade onada im svaka čast i njemu i njoj za koju si zabrinut. Inače od svih postova koje si poslao slažem se s tobom u dvije stvari da lažne invalide treba sankcionirati ( i svu popratnu menadžeriju ) i ratne profitere, ali ja ću si uzeti za pravo da ti kažem da odvojiš žito od kukolja. Obzirom da previše cijenim ovaj forum, branitelje na njemu i uredništvo više neću polemizirati tvoje optužbe, presude i strategije ratovanja s lažnim invalidima, jer time samo pogoršavamo stvar i zauzimamo mjesto za prave razgovore i savjete koji su potrebni bolesnim osobama i pravim hrv. braniteljima. Pozdrav i ne brini se, nije sve tako crno kako ti se čini, a niti tvoj trud za ispravljanje pogrešaka i nepravdi nije uzaludan jer je i to korak naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja ću si uzeti za pravo da ti kažem da odvojiš žito od kukolja

 

iznimno sam pazljiv po ovom pitanju i nikoga nisam poimenice prozvao (sto sam vise puta jos i naglasio.)

 

a zasto se, unatoc gore navedenom, neki od vas osjecaju prozvanima, to nemoj mene pitati.

 

btw, tocan modus operandi naoruzavanja supruga (moze li uopce zensko sa lakiranim noktima rastaviti pistolj i moze li ona uopce sigurno ciljati dugom devetkom, a da joj trzaj ne izvali rame) ne znam, mislio sam da ces mi ti reci kako je to moguce... i ne, nisam zabrinut za "njih", zbog tog oruzja sam zabrinut za sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

 

 

5966 - priznat status rvi

1271 - odbijeni

 

od kada je ovaj podatak, ja sam se u biti bazirao na podatke u zadnja 3 mjeseca.

 

"mislim da ce se tom praksom najbrze doseci kriticna masa nakon koje ce netko mjerodavan popizditi i posljedicno poduzeti nesto."

 

kritična masa je odavno prešla vrhunac ali kako vidim da mjerodavni baš i ne reagiraju iako već ptice na grani pjevaju o tome kako su ovi i oni doktori korumpirani pa se i znaju cijene jednog liječničkog nalaza, samo dokle....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da te muči što je dio branitelja nakon 11 godina zatražio svoja prava,naravno temeljem zakona.Prepustimo stručnima da broje zahtjeve, prepustimo doktorima da daju mišljenja i nalaze, povjerenstvima da donose odgovarajuća rješenja uvidom u svu dokumentaciju..oprosti na izrazu izrugivanje i omalovažavanje, nemam tu spretnost da nađem pravu riječ,pa ću opisati: ja nisam slikar pa da komentiram slike Picasa i ostalih,nisam doktor da znam postaviti dijagnozi i prepisati lijek, ne donosim uredbe i zakone i nemam tu stručnost da ocijenim čega nedostaje, a čega je previše. a to što kažeš da državni organi poduzimaju konkretne mjere, nemam pojma niti se u to miješam, to je njihov posao.Pa tko sam ja da ih tome učim ili da kažem kako nešto nije dobro..nemam tu stručnost ni sposobnost da ocijenim da trebam komentirati. Da li je to zbog tableta ili mog neznanja, ne mogu reći, pitaću svog doktora što misli o tome..Svaka sličnost da je ovaj moj tekst ironičan je slučajna.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od kada je ovaj podatak

 

ne znam tocno, ali iz prve polovice prosle godine, rijec je o nacinu na koji je rijeseno PRVIH 7000 od novopodnesenih zahtjeva.

 

ptice na grani pjevaju o tome kako su ovi i oni doktori korumpirani pa se i znaju cijene jednog liječničkog nalaza,

 

vjerojatno ima i toga, ali uopce nisam siguran da se problemi vecim dijelom stvaraju klasicnom korupcijom ili kaznenim djelima uopce...

 

u svakom slucaju, nije realno ocekivati bilo kakve znacajne promjene u izbornoj godini, a nakon toga, tko god ostao ili dosao na vlast naci ce se u problemu kojeg ce morati nekako rjesavati jer, ponavljam, zakon o braniteljima je zbog svoje neuskladjenosti sa realnim mogucnostima rh jos kada je izglasavan i kada se ni priblizno nije ocekivalo ovo sto je uslijedilo proglasavan "popisom lijepih zelja" za ciju realizaciju nedostaje sredstava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tko sam ja da ih tome učim ili da kažem kako nešto nije dobro..

 

ti si gradjanin rh koji ucescem na ovom forumu konzumira jedno od svojih osnovnih prava, a to je da javno kritizira, predlaze ili iznosi misljenje o radu pojedinih drzavnih tijela, nacinu na koji provode propise i/ili same propise.

 

eto, to si ti, ali i ja.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-?

Frano je napisao:

 

Danas me čovjek pita da li mu mogu izdati potvrdu da je bio pripadnik SJP četiri dana (stvarno su on i brat bili pripadnici samo četiri dana), jer bi mu to pomoglo da dobije veću mirovinu !!!!!!!! Navodno mu to nisu htjeli priznati u PU, a već je dobio mirovinu... :-o:misli:

 

bilo je i kod nas takvih slučajeva pa je zapovjednik koji je bio u periodu za koji se traži ptvrda, napisao izjavu uz potpis dva svjedoka iz postrojbe.

kao u partizanima, onda se čudimo otkud toliko branitelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad si tako dobar statističar, a uz to si i "zabrinut " za sebe, utvrdi koliko je kaznenih djela izvršeno registriranim oružjem, a koliko neregistriranim oružjem pa nas molim te izvijesti?

A što se tiče pucanja žena iz "duge" devetke, dovedi se u situaciju da jedna od kolegica mora upotrijebiti sl. pištolj protiv tebe pa će ti barem na sekundu biti sve jasnije, a mi ostali ćemo vjerojatno o tome čitati u "crnoj kronici".

Budi lijepo pozdravljen, i ne, upće nisam zagovarač oružja u kući, ali jednostavno me iritiraš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

utvrdi koliko je kaznenih djela izvršeno registriranim oružjem, a koliko neregistriranim oružjem pa nas molim te izvijesti?

 

tim podacima ne raspolazem, ali sam utvrdio da uslijed dijagnoze "ptsp sa psihoticnim epizodama", a unatoc cinjenici da u hrvatskoj uz nju u hrvatskoj uredno ide i vozacka dozvola, nije pocinjena niti jedna prometna nezgoda.

 

jedan od najvjerojatnije pogresnih zakljucaka koji proizlazi iz gornje cinjenice je da se "psihoticne epizode" vrlo uspjesno kontroliraju za volanom i/ili nastupaju iskljucivo u za to pogodnim trenucima.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kako policajac iz prometne ekipe može znati dal je vozač po tebi imao "psihotičnu epizodu" ili ne? Zar treba svaka osoba s ptsp-em za vrijeme vožnje uz sebe imati policajca da VIDI, iako nije liječnik, dal je došlo do "epizode" i da nju nevede kao uzrok prom. nezgode, kako bi statističari poput tebe bili zadovoljni. Čovječe, stvarno pretjeruješ.

Tema za mene gotova, a ti raspravljaj dalje sam sa sobom.Tako si sigurno u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kako policajac iz prometne ekipe može znati dal je vozač po tebi imao "psihotičnu epizodu" ili ne?

 

...drugi nevaljali zakljucak bi bio da su vozaci sa dijagnozom "ptsp sa psihoticnim poremecajem" daleko sigurniji u prometu od psihicki zdravih vozaca, a treci, mozda i valjan ne zelis cuti.

 

Tema za mene gotova, a ti raspravljaj dalje sam sa sobom.Tako si sigurno u pravu.

 

drugi put ne bjezi vec ili suti ili ostani pojesti ono sto si zakuhao, a zakuhao si glupost jer ne mozes usporedjivati zlocine sa registriranim i neregistriranim oruzjem buduci da nams omjer jer pojma nemas koliko neregistriranog uopce ima, zato se i zove neregistrirano!

 

ako si ti sa ovakvim razmisljanjem policajac, sad sam jos vise uplasen nego sto sam bio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..što sam,tko i kakva sam osoba ili kakav sam građanin, ne bih da dobivam upute od tebe (ono da kritiziram, predlažem, iznosim).Ni sam nisam uvijek siguran da li mi je prosudba uvijek dobra ili podliježem subjektivnom stavu.Zato te molim da ne trošiš riječi na to, uzeti ću ih sa rezervom.Inače, od nepoznatih ljudi držim se podalje, i treba puno vremena da steknem povjerenje.

Lijep pozdrav ti šaljem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima! Ne kužim zašto sesekirate za oružje,što će vam,15 g vojnik i pušaka mi je pun k...Mislim da onaj ko inzistira na tome ima malo bolesne potrebe za dokazivanjem,superiornošću,silom,dokazivanjem.To inzistiranje mnogo govori o dotičnij osobi.Kupite si pecaljke i idite na pecanje,ramboi su samo u filmovima,ili odrastite i prestanite čeznuti o"velikom pitolu s kirbaja" 5 gbr 15 g vojske,6 g rata,osijek,zadar,mostar,prozor,vakuf,livno......i ne treba mi pištolj.....možda praćka za mačke ...postale su dosadne....... :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad sam se sjetio, ne treba mi ni auto, imam bicikl, samo da malo zatopli.......voziće me žena ako mi uzmu vozačku,bit ću ko direktor......a razmišljam i o nekom skuteru pa polako okolnim stazama...pa u pemziji sam......ljudi bez nervoze......ovo su slatke muke kakvih problema ljudi imaju...okrenite se malo oko sebe....... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lijepo da je netko nešto o tome rekao a i ovo gore je slikovito opisano koliko nam treba oružje.

pa i ja mislim da oružje može nanijeti veliko zlo i da ne treba posebno objašnjavati da li ga imati ili ne.

ja osobno ne vidim razlog da imam kod sebe oružje, nisam u kriminalnom miljeu da se moram braniti od konkurencije u dilanju a i ne živim u bronxu da se bojim oružanih napada.

imao sam osobni pištolj koji sam dobio na poklon i pohranio sam ga u policiju. volio bi kad bi bila još koja akcija zbogom oružje i da bi se toga opet nakupilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija