Jump to content

Problemi s podstanarima! Hitna pomoć


gizmo

Preporučene objave

Podstanari koji su u stanu socijalni su problem radi se o obitelji otac i majka i 5 djece i šesto na putu. Strašno, neplaćaju stanarinu i režije na vrijeme i čeka ih se do 25 u mjesecu. On ne radi, a ni ona. On je kažnjavan bilo prekršajno bilo zbog toga što je pretukao sina kad je mali imao 2 godine. Pomoć tražim u tome kako ih se riješiti zbog neplaćanja stanarine i zbog toga što uništavaju ono što su moji roditelji stvorili golim rukama. Inače su socijalni slučaj, hrane se u pučkoj kuhinji, otac se ni ne trudi nači posao, bio je u zatvoru 8 mjeseci,. I dužni su mi para i para jer sam vjerovala u njih i posudila im novce. Sada su na grbači mojim 70 godišnjim roditeljima. Što napraviti. Tražim pravni savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je sigurno i moj otac tražio od njih pa ništa glume da traže stan i posao. Da su ka našli neki peterosobni za 4000 kn. A otkud im novci za to i to neki elitni. Tako da svarno trebam neki savjet da odu iz kuće to je katastrofa šta oni rade. Evo dala sam njihovom sinu kompjutor i printer i kako ga on ne koristi a meni treba ni je nešto posebno iglični zamolila sam da mi vrate no već su ga pokidali. Tako i sa ostalim stvarima u stanu. Kako da to riješim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su podstanari, ne bi trebalo biti nikakvih problema da ih se izbaci bez obzira na to što su socijalni slučaj. Upozorenje (napismeno), rok, tužba.

 

Niste napisali da li imate pismeni ugovor s njima, pa pretpostavljam da nemate. Predlažm da ga napravite (tj. vaši roditelji), neka vam ga sastavi odvjetnik i neka sadrži klauzlu po kojoj ih se može izbaciti ako u danom roku ne izvrše svoje obaveze. Takav ugovor, ako je valjano sastavljen, može poslužiti kao ovršna isprava bez nekog posebnog prethodnog postupka. Ne bi bilo loše da prijavite i poreznicima, ako niste, jer bi vam se mogli svetiti tako da vas oni prijave. Ako vaši roditelji imaju samo manje mirovine, porez ne bi trebao biti visok.

 

Sve to naravno košta, ali imam dojam da vam je ovako kako je skuplje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo šta se desilo mojoj rodici u Zagrebu. Žena primila podstanare (studenticu i brata) bez ugovora, nakon misec dana doseli se cila obitelj. Oni ne plaćaju, kuća smrdi, prljavo, dovode razne sumnjive ljude. Uglavnom, zbog neplaćanja, prijeti im izbacivanjem, a oni njoj prgavo da ih ne moža izbaciti. Žena zove policiju, policajac ju uhvati za ruku i odvede koji metar dalje i lipo objasni: glete, gospođa, ovi ljudi su vam socijalni slučaj. Možete ih dati an sud zbog smetanja posjeda, to će trajat par mjeseci, i ostat će vam u stanu dok im grad ne osigura smještaj. Mi lijepo odemo, a vi dovedete dva jaka momka, izbacite ih bez našeg znanja i lijepo uselite bar na par dana u stan, znate, dok počistite.

Tako je žena i napravila, bolesnu majku dovukla iz doma na nosilima, dovela svoja dva odrasla sina i njihove prijatelje, samo cura i brat su bili doma, lijepo ih za rukice van, stvari ispred zgrade u vreće za smeće i bolesnu majku (vlasnicu stana) natrag u stan. Ovi su se malo bunili, prijetili ali sutradan je sve bilo gotovo.

 

Kao, nelegalno, ali s blagoslovom lokalnog policajca. pa tko voli, nek prima podstanare :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gizmo je! ovako smo našli riješenje. Budući da je ugovor potpisan. A ugovor smo napravili na 2 mjeseca počevši od 1.1. 2007. znači da od 1.3 imaju otkazni rok mjesec dana. Te nakon toga dužni su izači. Jer ako ne izađu smatrat će se povredom osobnog prostora. I naravno, zvat ćemo policiju da ih izvede iz stana. Eto javit ću se nakon što prođe to vrijeme da vas obavijestim koliko je to urodilo plodom. Inače evo danas opet galame viču, tuku se prostače i dr. Meni su se prijetili da će me pratiti kuda idem. Još prije. A dok sam im bila dobra i posuđivala novce i kupovala stvari za njih i djecu onda sam bila ok. Ma ne bila sam samo naivna. No životu učiš dok si živ. gizmo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravno nije u redu, ali moje je moje.prođoh sličnu situaciju i popuših 2000 eura. nisam imala ugovor, ali kad sam zvala policiju da dođe samnom vidjeti i popisati stvari rekli su mi da ne mogu stati na moju stranu.A na stranu podstanara su mogli stati????Sramota je što mi nemamo novaca da prijavimo podstanare. Iako moj slučaj je malo drugačiji, ja imam jedan drugi odnos prema imovini. Moje je moje i ne može mi to nitko otuđiti. Izbacite ih van! Osobno mislim da je greška raditi ugovor u vašem slučaju. Pa ni sada nisu bili korektni prema vama!Izbacite im stvari pa vi dokazujte da su provalili, a oni neka dokazuju da su bili podstanari..A svoje novce koje ste posudili zaboravite. Maknite ih iz stana, koliko god to ružno zvučalo. Makar mislim da ste pogriješili ako ste napravili ugovor, tek tada su zaštićeni. Pa vi plaćajte režije za njih.

I pazite što oni plaćaju od režija, jasno vam je da podstanari plaćaju samo ono što troše, nikakove pričuve i sl. Što je po meni logika. Ja to svojijm podstanarima ne naplaćujem.

Eto, životno iskoustvo, nadam se da je pomoglo.

I dalje mislim da je moje vlasništvo moje, makar kod podstanara to u zakonu drugačije slovi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija