Jump to content

Iustitia


anonimno

Preporučene objave

Iustitia

 

Vodi se postupak raskidanja darovnice i ugovora o doživotnom uzdržavanju u kojem

sam u svojstvu tuženika i davatelja uzdržavanja odnosno obdarenika. Tužiteljice ad1 i

ad2 u sporu (darovateljica i primateljica uzdržavanja) su mi rođena mater i baba.

Kako bi raskinuli ovaj ugovor tužiteljice su izrežirale kako sam počinio nasilje u obitelji odnosno da sam nanio lakše tjelesne ozljede primateljici uzdržavanja pa potom da sam darovateljicu grubo vrijeđao, da sam nezahvalnik te da je ona usput i osiromašila a ja joj ne pružam zaštitu....bla, bla, bla

Sve su neistine kojima su nazočili i svjedoci, a spor je čini mi se unaprijed riješen u njihovu korist, bolje rečeno cijela stvar je namještena na sudu. Ovo je dakako moje osobno stajalište proizašlo iz nepovjerenja prema odvjetnicima i sudu.

Postupak je u početku zaprimljen razdvojeno, pa je potom sud spojio predmete, nakon prvostupanjskog rješenja za raskid ugovora ostalo je još zasebno rješiti pitanje darovnice. Tijekom postupka u raspravama utvrđeno je od stane suda (usporedbom potpisa) da primateljica uzdržavanja nikad nije potpisala postojeći ugovor, odnosno da su sve nepravilnosti iz ugovora ustvari počinjeno kazneno djelo od strane darovateljice i njihova odvjetnika također je utvrđeno dokaznim materijalima i izjavama svjedoka obrane da je i ugovor ispunjavan sa moje strane gotovo u maksimalnim gabaritima tijekom 11 godina.

Kako su darovateljica i primateljica uzdržavanja ustvari počinili niz kaznenih djela i to

od prevare, krivotvorenja, klevete, predbacivanja kaz. djela, promjene obiteljskog stanja malodobnog djeteta, zbog osobnih razloga usmjerio sam obranu u smjeru kažnjavanja istih prema odredbama zakona; međutim i po privatnoj tužbi i po državnom odvjetniku i po HOK-u sva su djela već zašla u zastaru iako ih nitko ne negira kao osnovana. Dakako, sve su to moja stajališta koja želim istjerati na čisto.

Sud mi je odbio pozvati na svjedočenje djelatnike MUP-a, centra za soc. skrb, psihijatra vještaka i jedinog relevantnog svjedoka koji je nazočio kritičnim događajima odnosno koji zna da nisam počinio kazneno djelo tj. da nisam nanio ozljede ili bio nasilan etc. i to pod izlikom «da je suvišno za postupak», a ja sam o svemu pravodobno izvještavao MUP i centar za soc. skrb. Stvar je dakle izmanipulirana od strane pravosuđa i čini mi se da se bockam sa vrlo rogatima – po prirodi nisam gubitnik, nisam kriv u nijednoj točki optužnice, ne prihvačam ovakva stanja stvari i lako mogu postati problematičan.

Cijela stvar ima po mome i političku pozadinu pošto se na margini ustvari sučeljavaju moja majka povratnica iz Srbije, supruga sudionika agresije na RH, također potpisnica ugovora o dož. uzdržavanju sa bakom tužiteljicom ad2. Ovaj ugovor sastavljen je gotovo 10 godina prije mog ugovora (1986 – 1994) te ga dotična nije ispunjavala u nijednoj točki njegovog sadržaja. Ja držim da je ista zapostavljačica svoje majke i primateljice uzdržavanja, da je zloupotrebljava, manipulira s njom, da nije ispunjavala stavke ugovora etc, etc.... Sud čini mi se misli drugačije. Moja želja je ostaviti ugovor na snazi i kazniti darovateljicu za sve manipulacije i prekršaje koja je počinila, no lako se može dogoditi da mi ostanu samo prava na obeštečenje zagarantirana zakonom.

Pravna stvar je u pozadini još i teška patologija sa strane socijalnog, psihološkog i obiteljskog aspekta o čemu su sve relevantne ustanove i sud mojim osobnim «ad hoc»

podnescima izvještavani, pa se s obzirom na osobnu iskrenost i valjanost u svemu, teško nosim sa sadašnjim stanjem koje mi pravosuđe nameće, a nije u skladu sa zakonom,moralom etc.

 

3. Zanima me s obzirom da je predmetno rješenje još uvijek nepravomoćno mogu li tražiti obnovu cijelog postupka tijekom razriješivanja raskida darovnice ili po pravomoćnom rješenju ukoliko ne budem istim zadovoljan?

4. Ako dođe do zahtjeva za obeštečenje – kako se račaunaju tarife za dane ispravnog uzdržavanja, kako iz istog izvući maksimum s obzirom na kamate, duševne boli koje su mi nanijete i ostale štete nastale dotičnim raskidom?

5. Zašto sud očito daje prednost postojećem ugovoru koji je prethodio ovom kojeg ja posjedujem iako je isti dokazano neispunjavan, zloupotrebljen etc. te kakvu

ulogu igra odnos rodoslovlja davatelja uzdržavanja (kćer ili unuk naprama primateljici uzdržavanja)?

12. Kome ili kojim tjelima u najbržem obliku prijaviti nezakonit rad suda,

neprovođenje zakona od strane istog u RH ili vani s obzirom da u RH sudstvo

ustvari manipulira predmetom – ovo navodim jer je obrazloženje rješenja prvog

djela postupka nema nikakve veze sa ZN-6 i čini mi se kako sud misli da su svi

čuvali ovce na nepismenom balkanu zajedno s njima. (pardon).....

13. S obzirom da sam sve svoje podneske sudu i centru za soc skrb ovjeravao kod

javnog bilježnika, u kojima kritički ocjenjujem rad suda, te se može adekvatno

vidjeti i druga strana tužiteljičinih namjera potkrepljena dokazima i svjedocima,

a iste sam ujedno svojim osobnim laičkim shvačanjem ZPP-a podnosio isključivo

kao prijatelj suda odnosno da se građanin pred sudom ima pravo i sam braniti

zanima me kolika je važnost i snaga istih podnesaka pred sudom u smislu da je to

dokument u kojima je sud istinski izveštavan i o počinjenu kaz. djela od strane

tužiteljica i svim ostalim relevantnim činjenicama vezanih i važnih za postupak?

15. Ukoliko se stvar dodatno zakomplicira ima li među Vašim (privatno) kolegama u ZG odvjetnika voljnih preuzeti slučaj dakako uz dogovorene naknade,a sposobnih

ovakve nepravilnosti i (pardon) ovu pravosudnu mafiju, UDBU etc, dovesti na poziciju za koju zakoni u RH i postoje?

 

16. KZ RH

Ako je utvrđeno tijekom postupka da postoje nepravilnosti tijekom sklapanja ovog ugovora bolje rečeno kaz. djela krivotvorenja etc etc a isti se sada pred sudom raskida – prevara je u zastari etc – može li se isto okarakterizirati kao stjecaj kaz. djela i produljeno kaz djelo ili je poija vuk magarca? Odnosno kako spriječiti da se prijevarne radnje tužiteljice i njihova punomoćnika, ostala počinjena kaz. djela sada ustvari «zastarom» legaliziraju na moju štetu?

 

Nadam se dobiti i odgovore odnosno pravnu pomoć s vaše strane, a ustvari

najvažnije mi je shvatiti gdje se trenutačno nalazim jer sam pomalo dezorijentiran.

 

Sa štovanjem, Roberto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija