Jump to content

Povrat poreza - stambeni kredit


anonimno

Preporučene objave

Prošle godine sam prijavljivao za 2005. i povrat poreza za kamate stambenog kredita mi nije odobren zbog druge nekretnine koju imam. Radi se o pola kućice u zagorju koju djelim s bratom i koja ima 25 kvadrata. OK, povrat poreza ne mogu dobiti ako imam drugu nekretninu, ali kako je moguće da me ta ista Porezna uprava oslobodila plaćanja poreza kad sam kupovao stan iako su znali za kućicu u zagorju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna uprava prilikom razreza poreza na promet nekretnina i eventualnog oslobađanja od istog uzima druge kriterije od onih za poreznu olakšicu u godišnjoj poreznoj prijavi. Kod oslobađanja poreza na promet nekretnina poreznici su sigurno vrlo dobro znali za Vašu kućicu koju dijelite s bratom i pri tome uzeli u obzir činjenicu da Vi i Vaša obitelj te brat i njegovi nemate uvjete trajnog stanovanja u toj kučici. S druge pak strane zakon o porezu na dohodak u članku 36. stavak 17. jasno navodi da se osobni odbitak može uvećati ako u trenutku stjecanja i do trenutka stjecanja nekretnine Vi i Vaš bračni drug niste imali u vlasništvu stambeni prostor NEOVISNO O POVRŠINI u tuzemstvu i inozemstvu (NN 177/04)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija