Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Povrat poreza - stambeni kredit

Preporučene objave

Prošle godine sam prijavljivao za 2005. i povrat poreza za kamate stambenog kredita mi nije odobren zbog druge nekretnine koju imam. Radi se o pola kućice u zagorju koju djelim s bratom i koja ima 25 kvadrata. OK, povrat poreza ne mogu dobiti ako imam drugu nekretninu, ali kako je moguće da me ta ista Porezna uprava oslobodila plaćanja poreza kad sam kupovao stan iako su znali za kućicu u zagorju?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Porezna uprava prilikom razreza poreza na promet nekretnina i eventualnog oslobađanja od istog uzima druge kriterije od onih za poreznu olakšicu u godišnjoj poreznoj prijavi. Kod oslobađanja poreza na promet nekretnina poreznici su sigurno vrlo dobro znali za Vašu kućicu koju dijelite s bratom i pri tome uzeli u obzir činjenicu da Vi i Vaša obitelj te brat i njegovi nemate uvjete trajnog stanovanja u toj kučici. S druge pak strane zakon o porezu na dohodak u članku 36. stavak 17. jasno navodi da se osobni odbitak može uvećati ako u trenutku stjecanja i do trenutka stjecanja nekretnine Vi i Vaš bračni drug niste imali u vlasništvu stambeni prostor NEOVISNO O POVRŠINI u tuzemstvu i inozemstvu (NN 177/04)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×