Jump to content

Kako pomoći braniteljima?


Klek

Preporučene objave

Ovu temu objavljujem zbog toga što nigdje do sada nisam vidio kako pomoći braniteljima koji su doista u veoma teškoj situaciji uvijek nailazimo na prava branitelja HRVI-PTSP-UDOVICE-ZATOĆENI I NESTALI idr. samo nigdje ama baš nigdje BRANITELJ koji nema nikakva prava!

Vjerujte mi mnogo je takvih pogotovo onih koji nemaju ni raćunalo niti telefon i nitko im nedaje nikakve savjete.To objavljujem jer je to prava istina nemaju BAŠ NIKAVA PRAVA!

Zato molim administratora da dopusti objavu ove teme bar privremeno da vidimo dali netko ima dušu i za te ljude ako nema izbrišite je.

Molim vas ja jesam dragovoljac i znam se borit za svoja prava ali mi treba pomoč kako da pomognemo i tim ljudima,a i drugima koji nemogu ostvariti svoja prava!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, tu si u pravu, ali mislim da bi oni sami trebali malo aktivnije sudjelovati u pokušaju ishodovanja svojih prava kao i više se raspitivati u svojim udrugama, HVIDRI i Ministarstvu hrvatskih branitelja pa ako u tim ustanovama i budu nezadovoljni odgovorima ili im nešto bude nejasno smatram da bi morali na agresivniji način pristupati toj materiji i biti dosadni sa svojim pitanjima, jer ako si sami neće pomoći teško da će im itko drugi pomoći. Rijetki su oni koji su imali tu sreću da im netko drugi pomogne..

 

Postoje i određeni tzv.šarlatani i prevaranti koji traže novac da bi kao nešto preko veze iskemijali kao recimo mirovinu ili status HRVI, a takove treba prijaviti policiji jer čine veliku štetu i pravim braniteljima koji ionako svoja prava mogu ostvariti na legalan način samo se trebaju malo više raspitivati i kretati u krugovima gdje se vrti takova problematika, a to je uglavnom tamo gdje sam gore napisao.

 

Mogu uzeti i Zakon o pravima hrvatskih branitelja pa ga pročitati, jer to je jedan od najjednostavniji zakona i samim tim ga nije teško shvatiti. Katkad se isti ažurira, ali te izmjene su manje više beznačajne.

 

Narodna kaže: Ako si sam nećeš pomoći ni Bog ti neće pomoći. Smatram i da se tu radi o čistoj nezainteresiranosti i lijenosti istih.

Ima doduše onih koji jednostavno nisu sposobni da pristupe tim institucijama zbog svoje invalidnosti (kako psihičke, tako i tjelesne, međutim oni imaju svoje skrbnike te bi skrbnici trebali poznavati tu problematiku i sudjelovati u njihovoj zaštiti i ostvarivanju prava.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija